CSR

Kalmar FF med hjärtatVi i Kalmar FF sätter ett högt värde på vårt sociala samhälls-engagemang. Det är en av grundbultarna i föreningen och har varit det ända sedanstarten 1910.

Redan då strävade vi efter att få barn och ungdomar att röra på sig, att förstå det sociala spelet, att lära sig respektera människor för vilka de är och inte minst, att ta ansvar både för sig själva och sina kamrater. Det är precis likadant idag.

Fotboll är världens största sport och den finns överallt. Med det kommer ett stort ansvar, men också en fantastisk möjlighet att påverka. Arbetet för att motverka rasism drivs idag kraftfullt över hela världen, av en gigantisk fotbollsfamilj.

Tillsammans trummar vi in det faktum att olika är bra. Det av- speglas också i många föreningars verksamhet. Även i vår. Hela Kalmar FFs varande, från A-laget och hela vägen ner i ungdomsleden, byggs upp av den positiva integration och inkluderande miljö som vi skapar. När vi öppnar upp för att människor med olika bakgrund och från olika kulturer samlas och jobbar tillsammans, mot gemensamma mål – då skapar vi en kraft som är oslagbar. Och en känsla som är fantastisk. Alla blir vinnare!

Matchdagar på Guldfågeln Arena är redan idag en naturlig mötesplats som präglas av mångfald. Under 2016 förstärkte vi vårt arbete ytterligare, men inte bara på arenan. Då startade vi samhällsprojektet ”Kalmar FF – med hjärtat” .

Med utgångspunkt i tre grundstenar vänder vi oss till barn och ungdomar i kommunen och öppnar upp för integration, mångfald och värdefulla aktiviteter!  

TACK FÖR ERT STÖD!

Nöjab
Kalmar Kuvert
Nybloms
JL Bilar
BIG Travel
Bergkvara Buss
Best Western 
Guldfågeln
Kalmar Energi
Commercial Sport
Kalmarhem
Länsförsäkringar
Kalmar Vatten
Svensk Cater
Norden Machinery
Psykologhuset Petersson AB
Kalmarposten
KLT Konsult
Svensk Fastighetsförmedling
Max Hamburgerrestauranger
Atea Sverige AB
Proper Syd Kalmar
Swedbank
CA Fastigheter
Ove Petersson
Coca Cola

MÅNGFALD

Ungdomsgårdar.
A-lagsspelare hälsar på och fokuserar på kamratskap.

Skolklassbiljetter
Skolklasser får möjligheten att uppleva Guldfågeln Arena en matchdag.

Kalmar FF U-trupp
Kalmar FF:s eget fotbollslag för funktionshindrade. 

MEDMÄNSKLIGHET

Kalmar Sjukhus
A-lagsspelare besöker lekterapin och peppar barnen.

Min stora dag
Drabbade familjer ges en heldag på Guldfågeln Arena tillsammans med laget.

Världens Barn-loppet
Start och målgång på Guldfågeln Arena.

Medlemskap
För varje medlemskort går 20 kr direkt till cancerforskning.

MÖTESPLATS

Femkampen
Alla femteklassare (killar och tjejer) i kommunen får chansen att vara med i en skolturnering i fotboll. De elever som inte spelar går en kul och allmänbildande aktivitetspromenad. Inbjudna föreläsare informerar om Antidoping/-droger, Antimobbning och Kost & Hälsa. 

Kort om projektet Fotboll Med Hjärtat

Fotboll är världens största sport och är stor både bland pojkar och flickor. I vår region (Kalmar län, Öland och norra Blekinge) är fotbollskulturen stark och fostrat många duktiga elitspelare på både dam- och herrsidan. Kalmar FF har en av Sveriges bästa akademier med flertalet ungdomslandslagsspelare och många har redan nu tagit sig in och etablerat sig i vårt A-lag. 

Kalmar FF:s framgångar är också hela vår regions framgångar. Även om de flesta unga spelarna är förädlade i vår ungdomsverksamhet och akademi så är moderklubbarna bl.a. Johansfors, Emmaboda, Möre, Lindsdal, Karlskrona, Blomstermåla och Berga.  

Samtidigt så är bredden fantastisk i vår region och Svensk fotbolls vision "en förening i varje by" uppfylls nästan. Vi tror att framtiden för både elit- och breddfotbollen handlar om att vi skapar och utvecklar bra ungdomsverksamheter i vår region. Att fler barn- och ungdomar börjar spela fotboll och sedan fortsätter vara kvar inom fotbollsfamiljen (d.v.s. spelar längre).  

Fotboll med Hjärtat är ett utbildningspaket som vänder sig till barn- och ungdomsföreningar/lag i vår region. Vi tror att respekt, bra dialog, samverkan och utbildning utvecklar ungdomsfotbollen och vi vill bygga vår fotbollsfamilj på glädje och gemenskap