Inför: Djurgårdens IF - Kalmar FF

Publicerades Thursday, 22 September, 2011 18:38

Truppen till fredagens bortamatch mot Djurgårdens IF

Under fredagen spelas omgång 26 av allsvenskan och för Kalmar FF väntar bortamatch mot Djurgårdens IF. Avspark klockan 19:00 på Stockholms Stadion och matchen döms av Martin Ingvarsson från Hässleholm med Peter Vesterholm, Årsta och Jan-Erik Swärdh från Uppsala som assisterande. Fjärdedomare är Dragan Banjac från Haninge. Matchen visas i Canal+ Sport 1 och Canal+ Extra 3.

Kalmar FF:s huvudtränare Nanne Bergstrand har efter dagens matchförberedande träning på Fredriksskans b-plan tagit ut 19 spelare som är aktuella för spel mot Djurgårdens IF.

Truppen mot Djurgårdens IF
  1. Petter Wastå
  2. Markus Thorbjörnsson
  4. Erik Israelsson
  5. Tobias Carlsson
  6. Paulus Arajuuri
  7. Kristoffer Fagercrantz 
  9. Stefan Larsson
11. Abiola Dauda
18. Johan Bertilsson
19. Ricardo Santos
21. Besnik Rustemaj
23. Mattias Johansson 
25. Tobias Eriksson
26. Emin Nouri
27. Pedro Henrique
29. Hampus Bohman
34. Måns Söderqvist
35. Rasmus Sjöstedt 
99. Etrit Berisha 

Kalmar FF går in i ett tajt spelchema med två bortamatcher inom loppet av fyra dagar. Först ut väntar på fredagskvällen möte med Djurgårdens IF på Stockholms Stadion och på måndag i nästa vecka står Gefle IF FF på Strömvallen på menyn.

Kalmar FF väljer att ta reguljärflyget upp Stockholm på fredag förmiddag och har efter matchen chartrat ett plan tillbaka till Kalmar. Efter dagens matchförberedande träning står det klart att sju spelare inte finns tillgängliga till morgondagens match på grund av skada eller sjukdom. Dessa är Liridon Leci (vad), Alban Dragusha (ljumskar), Marcel Sacramento (fot), Henrik Rydström (okben), Daniel Mendes (sjukdom), Daniel Sobralense (sjukdom), Ludvig Öhman (sjukdom).

KFF kan blicka tillbaka på en bra period med två raka segrar. 4-3 mot IFK Göteborg i semifinalen av Svenska Cupen och senast 1-0 mot Halmstads BK i det allsvenska mötet på Guldfågeln Arena.

Senast Kalmar FF ställdes mot Djurgårdens IF var 11 april i den allsvenska premiären på Guldfågeln Arena. Då blev det tre sköna poäng efter att man vänt ett tidigt 0-1-underläge till seger 3-2. I motsvarande möte ifjol blev det även KFF-seger efter 2-0. Djurgården vann 2009-års möte på Stockholm Stadion med samma siffror. 

Nanne Bergstrand inför matchen:
- Det ska bli intressant att se vad den här truppen kan göra i den här matchen. För oss är det viktigt att göra en taktiskt bra match för att ro hem tre poäng.

Läs även: Biljettinformation Djurgårdens IF - Kalmar FF