Förlust mot Nybro IF

29 juli, 2009 |

Tipselitlaget förlorade onsdagskvällens träningsmatch mot Nybro IF A. Slutresultatet på Fredriksskans b-plan skrevs till 3-1, efter 1-0 i paus.

Nybro IF tog ledningen i den 23:e minuten genom Mattias Everstål, ett mål som stod sig halvleken ut. Efter 52 minuter utökade Jörgen Helmersson på till 2-0 innan Oskar Cardmo Drott minuten senare kunde skicka in reduceringen. Trots bra spel och flera chanser till en kvittering kunde Nybros Robert Björklund strax före full tid fastställa slutresultatet till 3-1.

För Kalmar FF väntar härnäst omstart i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Tisdagen den 4 augusti tar man emot IFK Värnamo hemma på Fredriksskans.

Jens Nilsson efter matchen:
– Jag är mycket nöjd med vår prestation. Med tanke på att vi tvingades att göra tidigare byten på Milan Barjaktarevic och Rasmus Sjöstedt och spela andra halvlek med flera U1-spelare stod vi upp bra och pressade tillbaka Nybro. Trots resultatet lovar det här gott inför omstarten i serien nästa vecka.