Kalmar FF mållösa på Stadion

1 november, 2009 |

Två mål efter hörnor sänkte Kalmar FF på Stockholms Stadion.

Kalmar FF förblev mållösa i den sista allsvenska matchen för året. Ett kvaljagande Djurgårdens IF vann med 2-0 (1-0) på Stockholms Stadion och därmed står det klart att Kalmar FF slutar på en fjärde plats i tabellen och lägger beslag på en bronsmedalj i årets upplaga av Allsvenskan.

Båda hemmalagets mål kom till efter hörnor. 1-0 föll i den 27:e minuten genom Patrik Haginge som fick till en pangträff på bollen sedan rensningen hittat vägen rakt ut till hans högerfot. Djurgårdens lagkaptenen Markus Johannesson satte sedan spiken i kistan i den 56:e minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Kalmar FF skapade en handfull farligheter i matchen där Abiola Dauda hade den bästa chansen vid ställningen 1-0, men målvakten Pa Dembo Touray gjorde en strålande benparad. Trots dagens förlust kan vi ändå glädjas över en väl genomförd säsong 2009 som alltså slutade med en fjärdeplats och spel i Europa League 2010.

– Vi gav tidigt bort initiativet till Djurgården och där förlorade vi matchen. Vi slog hellre passningar i sidled och bakåt än framåt. Även om det blev lite bättre under den andra halvleken så var vi alldeles för ineffektiva framför mål, säger Nanne Bergstrand efter matchen.