Tipselitlaget: Bekväm seger mot Jönköping

2 september, 2009 |

Kalmar FF tog under onsdagskvällen ett stort kliv mot seriesegern i Juniorallsvenskan. Laget besegrade Jönköpings Södra IF med 4-0 (3-0) och är därmed fortfarande obesegrat hemma på Fredriksskans.

Grunden till segern och befästandet av förstaplatsen tillskrivs Alexander Pettersson som svarade för ett äkta hattrick innan paus. Anfallskollegan Erik Hoang avslutade sedan målskyttet med att sätta dit 4-0 i början på den andra halvleken.

I och med kvällens seger befäste Kalmar FF sin serieledning i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Med tre omgångar kvar skiljer det nu tre poäng ned till tabelltvåan IFK Värnamo och hela åtta poäng till Jönköpings Södra IF.

– En mycket bra fotbollsmatch. I dag är jag mest nöjd med att vi håller vår organisation väldigt tight och att alla jobbade stenhårt och hade en bra attityd till uppgiften. Sedan är det aldrig fel att vi kryddar på det på tre fina mål av Alexander och ett av Erik, konstaterade en nöjd tränare Jens Nilsson efter matchen.