Seger på Strandvallen

Publicerades Monday, 27 October, 2014 21:32

Kalmar FF kunde vinna kvällens match mot Mjällby med 2-0 (2-0)

Efter en tuff period kunde äntligen en trepongare räknas hem. Kalmar FF var det starkare laget i dagens "Sydostderby" mot Mjällby AIF och efter två mål under första halvlek kunde man räkna in ytterligare tre poäng och därmed avancera till en 11:e plats, en poäng efter Helsingborg och Halmstad.

Båda målen föll som sagt i den första halvleken och båda efter fasta situationer. 1-0 kunde Tor Øyvind Hovda peta in i den 15:e spelminuten efter ett långt inkast av Pär Ericsson och 2-0 nickade Marcus Nilsson in sedan Tobias Eriksson serverat med en frispark i halvlekens slutminuter.

Hasse Eklund efter kvällens match
- Vi fick ju ett tidigt mål vilket gjorde att vi kunde spela lite mer på resultatet och det stärkte oss mentalt att få det där målet. Jag såg på grabbarna hela veckan men framför allt innan matchen att dom verkligen ville visa sig från sin bästa sida. Det gjorde dom verkligen idag även om vi inte hade mer än äran att spela om så krigade dom i 90 minuter där ute på plan och jag är jättestolt över den karaktär dom visade upp i kväll. Härligt att vi är tillbaka på vinnarspåret igen och får sjunga segersången efter match!

Nu återstår endast en match av årets allsvenska säsong och den spelas hemma på Guldfågeln Arena nu på lördag klockan 13:00 då AIK gästar oss. Det är redan ont om biljetter till den matchen så vi rekommenderar förköp under veckan på kansliet, webben, Kalmar Turistbyrå eller hos Kalmar Biljettcentrum.

Matchfakta från kvällens match hittar du här.

Fler nyheter

Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

KFF ställs mot AIK, ÖIS och J-Södra
Nov 11
Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

KFF klart för Allsvenskan 2020
Nov 10
Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

Truppen mot IK Brage

Inför söndagens match
Nov 09
Truppen mot IK Brage

Stort intresse för söndagens kvalmatch

Köp din biljett till söndagens match
Nov 08
Stort intresse för söndagens kvalmatch

Nils Fröling i blågult

KFF-spelare i U21-landslaget
Nov 07
Nils Fröling i blågult

Seger i första kvalmatchen

Herrem och Fröling målskyttar
Nov 06
Seger i första kvalmatchen

Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Supporterinformation från KFF:s SLO
Nov 06
Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Truppen mot IK Brage

Inför onsdagens kvalmatch
Nov 05
Truppen mot IK Brage

TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna

Supportrarna kraftsamlar inför onsdag och söndag
Nov 05
TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna