Ny fystränare klar för Kalmar FF!

Publicerades Thursday, 17 November, 2016 16:15

Idag blev det klart att Marcus Svensson blir ny fystränare i Kalmar FF. Kontraktet är skrivet på 2 år och Marcus börjar sin anställning i januari. 

Marcus Svensson, du har tidigare varit assisterande fystränare i Arsenal. Givetvis väcker det en hel del nyfikenhet. Kan du berätta lite om hur det gick det till när du fick din anställning där?
- Det var en intervjuprocess som till vilket jobb som helst egentligen. Jobbet var utannonserat och jag fick tips av en kompis som skickade länken till annonsen. Sen skickade jag in mitt cv och fick komma på intervju, där Tony Colbert(fystränare i Arsenal) och även Arsene Wenger(Huvudtränare i Arsenal) satt med. I slutändan stod det mellan mig och en kille från Australien. Till slut blev det jag som fick jobbet.

Hur såg din roll ut i Arsenal?
- Jag var assisterande fystränare. Huvudansvaret var det Tony Colbert som hade. Min fokusering var på de skadade spelarna och tiden på gymmet och även ute på fältet. Jag skötte även tidig konditionsträning med de skadade spelarna och övrig träning med laget när det behövdes, tex. konditionspass och intervaller. Under försäsong hade vi inte daglig kontakt med laget, utan det var framförallt individuell träning med spelarna. Jag började min anställning hos Arsenal 2010 i september. Sedan gick flyttlasset i augusti 2014 till Qatar. Där har jag jobbat på en idrottsakademi som heter Aspire med många olika idrotter, där fotbollen idag är den största delen.

- Folk kanske undrar varför man lämnar ett jobb i Arsenal. Framförallt handlade det om att få mer tid ute på fältet och få ett huvudansvar. Det var viktigt för min utveckling. Jag har lärt mig väldigt mycket under den här tiden i Qatar. Bland annat när U17-landslaget var här förra sommaren. I deras ledarstab var det många olika nationaliteter. Det gjorde att man lärde sig väldigt mycket från olika influenser.

Varför väljer du Kalmar FF och Allsvenskan? Vad är det som lockar?
- Framförallt det sportsliga. Sedan har jag varit ifrån Sverige i 20 år nu efter flytten 1997 till England. Under tiden jag har varit iväg har jag alltid haft kontakt med Kalmar mer eller mindre. Men det är väl framförallt nu som relationen har mynnat ut i en anställning. Rent sportsligt så känns det jättekul att få jobba med Allsvenskan. Givetvis känns det även bra att få komma tillbaka till Sverige närmare familj och vänner. Ursprungligen är jag från Oskarshamn, så mina rötter finns i regionen. Jag måste även få tacka Kalmar FF för att jag får den här möjligheten.

Kalmar FF önskar Marcus hjärtligt välkommen till föreningen och ett stort lycka till med sin nya anställning hos oss! 

Fler nyheter

KFF aktiverar äldre med Walking Football

Ny satsning tillsammans med Billy Lansdowne
Dec 07
KFF aktiverar äldre med Walking Football

Julklappskväll på Guldfågeln Arena!

Välkomna på julmys den 6:e december
Nov 28
Julklappskväll på Guldfågeln Arena!

Förbättrade möjligheter på hemmastå-sektionen

Puben utvecklas ytterligare
Nov 28
Förbättrade möjligheter på hemmastå-sektionen

TV: Tre minuter med Magnus Pehrsson

Intervju med KFF:s nya tränare
Nov 27
TV: Tre minuter med Magnus Pehrsson

"Vi har fått ett väldigt bra intryck av föreningen"

Intervju med assisterande tränaren Jesper Norberg
Nov 27
"Vi har fått ett väldigt bra intryck av föreningen"

"Jag vill ha ett välorganiserat lag med mycket fart"

Intervju med Magnus Pehrsson
Nov 27
"Jag vill ha ett välorganiserat lag med mycket fart"

Välkomna till Kalmar FF, Magnus Pehrsson och Jesper Norberg!

Huvudtränare och assisterande tränare presenterade
Nov 27
Välkomna till Kalmar FF, Magnus Pehrsson och Jesper Norberg!

Kalmar FF kallar till presskonferens

Ny huvudtränare presenteras under tisdagen
Nov 26
Kalmar FF kallar till presskonferens

TV: Agardius önskar truppen en god jul

Spelarna avslutade säsongen med lunch på Guldfågeln Arena
Nov 23
TV: Agardius önskar truppen en god jul