Ny fystränare klar för Kalmar FF!

Publicerades Thursday, 17 November, 2016 16:15

Idag blev det klart att Marcus Svensson blir ny fystränare i Kalmar FF. Kontraktet är skrivet på 2 år och Marcus börjar sin anställning i januari. 

Marcus Svensson, du har tidigare varit assisterande fystränare i Arsenal. Givetvis väcker det en hel del nyfikenhet. Kan du berätta lite om hur det gick det till när du fick din anställning där?
- Det var en intervjuprocess som till vilket jobb som helst egentligen. Jobbet var utannonserat och jag fick tips av en kompis som skickade länken till annonsen. Sen skickade jag in mitt cv och fick komma på intervju, där Tony Colbert(fystränare i Arsenal) och även Arsene Wenger(Huvudtränare i Arsenal) satt med. I slutändan stod det mellan mig och en kille från Australien. Till slut blev det jag som fick jobbet.

Hur såg din roll ut i Arsenal?
- Jag var assisterande fystränare. Huvudansvaret var det Tony Colbert som hade. Min fokusering var på de skadade spelarna och tiden på gymmet och även ute på fältet. Jag skötte även tidig konditionsträning med de skadade spelarna och övrig träning med laget när det behövdes, tex. konditionspass och intervaller. Under försäsong hade vi inte daglig kontakt med laget, utan det var framförallt individuell träning med spelarna. Jag började min anställning hos Arsenal 2010 i september. Sedan gick flyttlasset i augusti 2014 till Qatar. Där har jag jobbat på en idrottsakademi som heter Aspire med många olika idrotter, där fotbollen idag är den största delen.

- Folk kanske undrar varför man lämnar ett jobb i Arsenal. Framförallt handlade det om att få mer tid ute på fältet och få ett huvudansvar. Det var viktigt för min utveckling. Jag har lärt mig väldigt mycket under den här tiden i Qatar. Bland annat när U17-landslaget var här förra sommaren. I deras ledarstab var det många olika nationaliteter. Det gjorde att man lärde sig väldigt mycket från olika influenser.

Varför väljer du Kalmar FF och Allsvenskan? Vad är det som lockar?
- Framförallt det sportsliga. Sedan har jag varit ifrån Sverige i 20 år nu efter flytten 1997 till England. Under tiden jag har varit iväg har jag alltid haft kontakt med Kalmar mer eller mindre. Men det är väl framförallt nu som relationen har mynnat ut i en anställning. Rent sportsligt så känns det jättekul att få jobba med Allsvenskan. Givetvis känns det även bra att få komma tillbaka till Sverige närmare familj och vänner. Ursprungligen är jag från Oskarshamn, så mina rötter finns i regionen. Jag måste även få tacka Kalmar FF för att jag får den här möjligheten.

Kalmar FF önskar Marcus hjärtligt välkommen till föreningen och ett stort lycka till med sin nya anställning hos oss! 

Fler nyheter

Chima Akas klar för Kalmar FF!

Ny vänsterback ansluter
Jan 16
Chima Akas klar för Kalmar FF!

Träningsschema v.3

Veckans schema för A-laget
Jan 15
Träningsschema v.3

Abdu lånas ut till IFK Värnamo

Anfallare till Superettan
Jan 15
Abdu lånas ut till IFK Värnamo

Hampus Strömgren klar för Kalmar FF!

Målvakt ansluter
Jan 11
Hampus Strömgren klar för Kalmar FF!

Nixon klar för Kalmar FF!

Brasiliansk anfallare ansluter
Jan 11
Nixon klar för Kalmar FF!

John Håkansson lånas ut!

Målvakt skriver nytt och lånas ut
Jan 10
John Håkansson lånas ut!

Nixon anländer till Kalmar under tisdagen

Ny brasse nära Kalmar FF
Jan 08
Nixon anländer till Kalmar under tisdagen

Träningsschema v.2!

Veckans träningsprogram för Kalmar FF
Jan 08
Träningsschema v.2!

Chima Akas tillbaka i Kalmar på söndag

Nigerianske vänsterbacken återvänder
Jan 06
Chima Akas tillbaka i Kalmar på söndag

Melker Hallberg klar för fortsatt spel i Kalmar FF

Ännu en förlängning på plats
Jan 05
Melker Hallberg klar för fortsatt spel i Kalmar FF