"Jag känner mig redo att börja träna nu!"

Publicerades Monday, 21 November, 2016 16:55

Det blev ingen rolig säsong för Papa Diouf under 2016. I mötet med BK Häcken hemma på Guldfågeln Arena den 22 maj så ådrog han sig en allvarlig knäskada. Den gjorde så att han missade resten av säsongen. Totalt blev det 7 matcher och 3 mål under året. Efter rehab så är han nu tillbaka och ser fram emot att starta försäsongsträningen i januari. 

- Mina tankar om 2016 är att jag presterade bra i början av säsongen. Sen kom den oturliga skadan i hemmamatchen mot BK Häcken. Det var otur att det kom i det läget när jag kände mig i så bra form. Men det är sånt som händer i fotboll och är vanligt för oss spelare. Lyckligtvis så fortsatte laget att prestera bra och gjorde väldigt fina resultat. Ska jag summera säsongen så var det ett bra år för laget och ett olyckligt år för min egen del. Jag vill även passa på och tacka alla supportrar som stöttat mig och laget genom säsongen. 

Måndag den 5:e december samlas laget igen för att påbörja försäsongsträningen inför säsongen 2017. Då även med Papa Diouf i full träning som siktar på att ta en forwardsplats i nästa års upplaga av Kalmar FF. 

- Jag känner mig väldigt bra just nu och med guds vilja så är jag på planen när vi startar försäsongsträningen i december. Får jag välja så är det forward jag helst spelar. Det är min favoritposition och där det känns mest naturligt. Tränaren vet om det. 

Det blev en sjätteplacering för Kalmar FF 2016 och Papa ser goda möjligheter för laget att kunna göra en ännu bättre säsong nästa år.

- Jag tror vi har goda möjligheter att prestera ännu bättre i nästa års upplaga av Allsvenskan. Tittar man på det som laget har visat detta året så tror jag att vi kan vara med och slåss om en topp 3-placering. 

Fler nyheter

Truppen mot IFK Norrköping!

Inför tisdagens träningsmatch
Jun 18
Truppen mot IFK Norrköping!

Kalmar FF på stan den 13 juli!

Ladda upp med laget inför Djurgården-matchen
Jun 13
Kalmar FF på stan den 13 juli!

Träningsschema v.24

Veckans träningar
Jun 11
Träningsschema v.24

Omgångarna 20-28 fastställda

Datum och tider klara för höstens matcher
Jun 08
Omgångarna 20-28 fastställda

"Vi får se vad som händer"

Kalmar FF:s sportchef inför öppningen av transferfönstret
Jun 01
"Vi får se vad som händer"

U21: Seger mot Trelleborgs FF

Thorbjörnsson målade i KFF-seger!
May 28
U21: Seger mot Trelleborgs FF

U21: Startelvan mot Trelleborgs FF

Match på Guldfågeln Arena
May 28
U21: Startelvan mot Trelleborgs FF

Halva potten mot Hammarby

Vinstsumma på 25 110 kr
May 28
Halva potten mot Hammarby

WEBB-TV: Herman Hallberg efter matchen

Studio Kalmar FF
May 27
WEBB-TV: Herman Hallberg efter matchen