"Jag känner mig redo att börja träna nu!"

Publicerades Monday, 21 November, 2016 16:55

Det blev ingen rolig säsong för Papa Diouf under 2016. I mötet med BK Häcken hemma på Guldfågeln Arena den 22 maj så ådrog han sig en allvarlig knäskada. Den gjorde så att han missade resten av säsongen. Totalt blev det 7 matcher och 3 mål under året. Efter rehab så är han nu tillbaka och ser fram emot att starta försäsongsträningen i januari. 

- Mina tankar om 2016 är att jag presterade bra i början av säsongen. Sen kom den oturliga skadan i hemmamatchen mot BK Häcken. Det var otur att det kom i det läget när jag kände mig i så bra form. Men det är sånt som händer i fotboll och är vanligt för oss spelare. Lyckligtvis så fortsatte laget att prestera bra och gjorde väldigt fina resultat. Ska jag summera säsongen så var det ett bra år för laget och ett olyckligt år för min egen del. Jag vill även passa på och tacka alla supportrar som stöttat mig och laget genom säsongen. 

Måndag den 5:e december samlas laget igen för att påbörja försäsongsträningen inför säsongen 2017. Då även med Papa Diouf i full träning som siktar på att ta en forwardsplats i nästa års upplaga av Kalmar FF. 

- Jag känner mig väldigt bra just nu och med guds vilja så är jag på planen när vi startar försäsongsträningen i december. Får jag välja så är det forward jag helst spelar. Det är min favoritposition och där det känns mest naturligt. Tränaren vet om det. 

Det blev en sjätteplacering för Kalmar FF 2016 och Papa ser goda möjligheter för laget att kunna göra en ännu bättre säsong nästa år.

- Jag tror vi har goda möjligheter att prestera ännu bättre i nästa års upplaga av Allsvenskan. Tittar man på det som laget har visat detta året så tror jag att vi kan vara med och slåss om en topp 3-placering. 

Fler nyheter

Lunchmeny v.12

Veckans meny hos Guldfågeln Arena Restaurang & Konferens
Mar 19
Lunchmeny v.12

"Jag är taggad inför uppgiften"

Mahmoud Eid kallad till Palestinas landslag
Mar 19
"Jag är taggad inför uppgiften"

U21: Söderberg tillbaka mot HIF!

Match på Olympiafältet i Helsingborg
Mar 19
U21: Söderberg tillbaka mot HIF!

Träningsschema v.12

Veckans träningstider + match
Mar 19
Träningsschema v.12

"Vi har kvalité i den här gruppen"

Papa Diouf efter 1-1 mot IFK Norrköping
Mar 17
"Vi har kvalité i den här gruppen"

Oavgjort mot IFK Norrköping

Rasmus Elm målskytt
Mar 17
Oavgjort mot IFK Norrköping

Startelvan mot IFK Norrköping!

Dagens elva
Mar 17
Startelvan mot IFK Norrköping!

"Det byggs upp en inre motivation att träna hårdare!"

Intervju med Tobias Eriksson inför morgondagens match mot IFK Norrköping
Mar 16
"Det byggs upp en inre motivation att träna hårdare!"

Truppen mot IFK Norrköping!

Inför lördagens match
Mar 16
Truppen mot IFK Norrköping!

WEBB TV: "Det är kul att vara tillbaka!"

Intervju med Erton Fejzullahu
Mar 15
WEBB TV: "Det är kul att vara tillbaka!"