"Jag känner mig redo att börja träna nu!"

Publicerades Monday, 21 November, 2016 16:55

Det blev ingen rolig säsong för Papa Diouf under 2016. I mötet med BK Häcken hemma på Guldfågeln Arena den 22 maj så ådrog han sig en allvarlig knäskada. Den gjorde så att han missade resten av säsongen. Totalt blev det 7 matcher och 3 mål under året. Efter rehab så är han nu tillbaka och ser fram emot att starta försäsongsträningen i januari. 

- Mina tankar om 2016 är att jag presterade bra i början av säsongen. Sen kom den oturliga skadan i hemmamatchen mot BK Häcken. Det var otur att det kom i det läget när jag kände mig i så bra form. Men det är sånt som händer i fotboll och är vanligt för oss spelare. Lyckligtvis så fortsatte laget att prestera bra och gjorde väldigt fina resultat. Ska jag summera säsongen så var det ett bra år för laget och ett olyckligt år för min egen del. Jag vill även passa på och tacka alla supportrar som stöttat mig och laget genom säsongen. 

Måndag den 5:e december samlas laget igen för att påbörja försäsongsträningen inför säsongen 2017. Då även med Papa Diouf i full träning som siktar på att ta en forwardsplats i nästa års upplaga av Kalmar FF. 

- Jag känner mig väldigt bra just nu och med guds vilja så är jag på planen när vi startar försäsongsträningen i december. Får jag välja så är det forward jag helst spelar. Det är min favoritposition och där det känns mest naturligt. Tränaren vet om det. 

Det blev en sjätteplacering för Kalmar FF 2016 och Papa ser goda möjligheter för laget att kunna göra en ännu bättre säsong nästa år.

- Jag tror vi har goda möjligheter att prestera ännu bättre i nästa års upplaga av Allsvenskan. Tittar man på det som laget har visat detta året så tror jag att vi kan vara med och slåss om en topp 3-placering. 

Fler nyheter

Chima Akas klar för Kalmar FF!

Ny vänsterback ansluter
Jan 16
Chima Akas klar för Kalmar FF!

Träningsschema v.3

Veckans schema för A-laget
Jan 15
Träningsschema v.3

Abdu lånas ut till IFK Värnamo

Anfallare till Superettan
Jan 15
Abdu lånas ut till IFK Värnamo

Hampus Strömgren klar för Kalmar FF!

Målvakt ansluter
Jan 11
Hampus Strömgren klar för Kalmar FF!

Nixon klar för Kalmar FF!

Brasiliansk anfallare ansluter
Jan 11
Nixon klar för Kalmar FF!

John Håkansson lånas ut!

Målvakt skriver nytt och lånas ut
Jan 10
John Håkansson lånas ut!

Nixon anländer till Kalmar under tisdagen

Ny brasse nära Kalmar FF
Jan 08
Nixon anländer till Kalmar under tisdagen

Träningsschema v.2!

Veckans träningsprogram för Kalmar FF
Jan 08
Träningsschema v.2!

Chima Akas tillbaka i Kalmar på söndag

Nigerianske vänsterbacken återvänder
Jan 06
Chima Akas tillbaka i Kalmar på söndag

Melker Hallberg klar för fortsatt spel i Kalmar FF

Ännu en förlängning på plats
Jan 05
Melker Hallberg klar för fortsatt spel i Kalmar FF