"Vi skrattade gott. Innan vi ansökte om att få byta rum"

Publicerades Thursday, 26 January, 2017 10:58
Kalmar FF är inne på dag 3 på träningslägret i Benidorm. Nedan kan ni ta del av David Elms tankar om lägerlivet och hur det sett ut hittills sedan ankomsten. 

Efter en dags resande landande vi så äntligen i Benidorm. Sent på kvällen anlände vi det hotell som ska bli vårt under de kommande fem dagarna. En anställd ledde oss genom mörkret, förbi enorma poolområden, restaurangen vi skulle äta i och vidare upp till våra rum. Den positiva känslan naggades lite i kanten när hela taket på vår ena toalett var fullt av svartmögel. Trots upptäckten, och vetskapen om att mögel knappast är lämpligt att andas in i för stora doser, somnade vi gott.

 

Dagen efter, och vår första dag på plats, inleddes med en sprakande spansk frukostbuffe. Trots en något sparsmakad glutenfri del så innehöll den i stort sett allt man kan önska. Bröd, yoghurt, äggröra, bacon och alldeles för hårt kokta ägg. Den spanska äggkulturen skiljer sig uppenbarligen en del från den svenska motsvarigheten. I Sverige känns det som att vi uppskattar äggen en aning mer åt det löskokta hållet, medan man här istället tycks undersöka hur länge ett ägg kan koka innan färgen skiftar från gul till svart. 
 
Lukten av nyklippt gräs, den mjuka känslan under fötterna och glädjen över att återigen få stifta bekantskap med riktiga gräsplaner gick inte att ta miste på när vi för första gången entrade planerna under eftermiddagen. Även om passningarna inte riktigt satt på foten och benen kändes allt annat än pigga efter det avslutande smållagsspelet var den positiva känslan tillbaka. Solen strålade ikapp med oss och värmen gjorde gott för nedkylda fotbollskroppar och snuviga näsor. Fotbollspasset övergick efter dryga fyrtio minuter i ett gympass och efteråt pustade vi ut i den iskalla poolen. Vi doppade oss givetvis inte helt. Nej, någon måtta får det vara. Men ett fotbollsliv har lärt oss att tunga, lite halvsega, ben mår bra av att bli måttligt nedkylda. Och där stod vi en stund och huttrade, medan vi konstaterade att vi hade det ganska bra ändå. 
 
Och förresten är det inte bara äggkulturen som skiljer sig lite mellan Spanien och Sverige. Även synen på mögel i ett badrum visade sig vara en aning annorlunda. Strax efter lunch knackade det på dörren till rum 8306, två män hälsade artigt innan de klev in för att inspektera badrummet. Efter en stunds överläggande verkade de tämligen nöjda och lämnade oss, bara för att en dryg halvtimme senare vara tillbaka igen. Den här gången med en hink och en mopp. Den mindre av de båda männen skred till verket med moppen och avlägsnade så mycket svarta partiklar han bara kunde från taket, medan den lite längre stod bredvid och pekade. En stund senare verkade de nöjda igen. En dryg timme senare kom de dock tillbaka ytterligare en gång, den här gången med ett par penslar och en stor burk målarfärg. Några tag senare var taket som nytt och innan han gick försäkrade han oss om att faran nu var över och läget under kontroll. 
 
Vi skrattade gott. Innan vi ansökte om att få byta rum. 


 #16 David Elm

Fler nyheter

Truppen mot GIF Sundsvall!

20-mannatrupp till lördagens match
Jul 20
Truppen mot GIF Sundsvall!

Torsdagens träning i bilder

Två dagar kvar till match
Jul 19
Torsdagens träning i bilder

Jajá spelklar för Kalmar FF!

Brassen spelklar inför lördagens match
Jul 17
Jajá spelklar för Kalmar FF!

U21: Seger mot Malmö FF

Malte Persson matchhjälte!
Jul 16
U21: Seger mot Malmö FF

U21: Startelvan mot Malmö FF

Inför dagens match
Jul 16
U21: Startelvan mot Malmö FF

Halva potten mot Djurgården

Grattis Lisbeth Borrhed
Jul 16
Halva potten mot Djurgården

WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Studio Kalmar FF träffar Viktor Elm
Jul 15
WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Hampus Strömgren förlänger

Målvakt stannar i Kalmar FF
Jul 15
Hampus Strömgren förlänger

Förlust mot Djurgårdens IF

8048 åskådare på Guldfågeln Arena
Jul 15
Förlust mot Djurgårdens IF