"Jag tycker att jag är redo för allsvenskt spel"

Publicerades Saturday, 28 January, 2017 09:43

Edvin Crona, Du har sedan försäsongsstarten tränat kontinuerligt med A-truppen. Där du hittills fått väldigt mycket beröm. Hur upplever du själv steget från ungdomslaget upp till A-truppen?
- Steget från ungdomslaget till A-laget är väldigt stor när det gäller tempo och skicklighet men jag börjar komma in i det mer och mer för varje gång som jag tränar och det börjar kännas riktigt bra! 

 Det spekuleras en hel del runt omkring dig ifall du redan i år kan bli ett giftigt anfallsvapen för Kalmar FF i allsvenskan. Känner du själv att du är redo för den typen av uppgifter trots din unga ålder?
- Ja jag tycker jag är redo för den uppgiften, jag känner på träningarna att jag börjar kunna utmana de andra riktigt bra så jag tycker att jag är redo för allsvenskt spel.

Förutom pressen från dig själv. Märker du av någon press från din omgivning?
- Från omgivningen är det såklart press eftersom om man är i A-laget så ska man vara bra och sedan att jag är en ung spelare som alltid har gjort mål så känner man lite press om inte bollen rullar in men jag tar det på rätt sätt och bara fortsätter. Sedan från laget känner man en viss press ibland men det är självklart eftersom jag är och tränar med dem så ska jag ju vara tillräckligt bra och klara av de sakerna som de gör på träningarna och det börjar kännas bättre och bättre. Det känns bra nu!  

Om du fick beskriva dig själv som fotbollsspelare, vad skulle du säga dina styrkor är?
- Jag skulle säga att mina styrkor som fotbollsspelare är att jag är snabb och stark och löpvillig och en bra speluppfattning och skapar många lägen, bra avslut. 

Ni har varit iväg i en vecka på träningsläger hittills. Hur pass viktigt skulle du säga att lägret är för er inför förberedelserna till den allsvenska säsongen?
- Lägret nu inför denna säsongen är väldigt viktig för vår del, vi tränar mycket och tränar in mycket saker som vi ska göra under säsongen, i och med att lägret är här nere i Spanien så får vi väldigt fina planer och bra förutsättningar till att göra förberedelserna för säsongen så bra som möjligt!

Du skrev ifjol på ett långtidskontrakt med Kalmar FF. Hur gick tankarna kring beslutet och hur ser du på dina personliga målsättningar inför säsongen?
- Tankarna med att jag skrev på kontraktet var att jag tycker det är en väldigt bra miljö i Kalmar och jag tycker jag utvecklas riktigt bra här. Sen är det väldigt många bra spelare i Kalmar FF och det kändes som ett rätt beslut att skriva på det kontraktet som hoppas jag på att få uppgradera till ett mer A-lags kontrakt snart. Men det får vi se hur det blir, det är inget viktigt just nu. Det viktiga är att jag får den utvecklingen som jag får just nu i Kalmar FF. Mitt mål inför denna säsongen är väl att konkurrera om platserna i allsvenskan och kanske göra något mål. Men framför allt att få så mycket speltid som jag är kapabel till med mina kvaliteter utifrån vad Peter tycker. 

Jens Nilsson har tidigare sagt att man aldrig har sett en 90% Crona då han alltid ger 100% och ställer höga krav på sig själv.  Känner du igen dig själv i beskrivningen och är du sån oavsett vad för typ av aktivitet du tar dig an?
- Min målsättning är att vad jag än gör så ska jag göra det 100%, varför ska man gå på t.ex. en träning och inte gå 100% på det man gör? Om man inte gör det så utvecklas man inte och så blir det inte bra i längden heller. 100% är det som gäller helt enkelt! Höga krav har jag alltid haft på mig själv, det är också en viktig sak att ha för att utvecklas. Har du inte höga krav på dig själv så kanske du är nöjd med den kvalitén som du har just nu på t.ex. avsluten. Och det vill i alla fall inte jag vara nöjd över, jag vill alltid utvecklas för att bli så bra som möjligt och för att komma så långt som möjligt!

Fler nyheter

Truppen mot GIF Sundsvall!

20-mannatrupp till lördagens match
Jul 20
Truppen mot GIF Sundsvall!

Torsdagens träning i bilder

Två dagar kvar till match
Jul 19
Torsdagens träning i bilder

Jajá spelklar för Kalmar FF!

Brassen spelklar inför lördagens match
Jul 17
Jajá spelklar för Kalmar FF!

U21: Seger mot Malmö FF

Malte Persson matchhjälte!
Jul 16
U21: Seger mot Malmö FF

U21: Startelvan mot Malmö FF

Inför dagens match
Jul 16
U21: Startelvan mot Malmö FF

Halva potten mot Djurgården

Grattis Lisbeth Borrhed
Jul 16
Halva potten mot Djurgården

WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Studio Kalmar FF träffar Viktor Elm
Jul 15
WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Hampus Strömgren förlänger

Målvakt stannar i Kalmar FF
Jul 15
Hampus Strömgren förlänger

Förlust mot Djurgårdens IF

8048 åskådare på Guldfågeln Arena
Jul 15
Förlust mot Djurgårdens IF