"Flertalet turister stannade upp och skrockade muntert åt oss"

Publicerades Sunday, 29 January, 2017 17:55

Vädret är fortfarande strålande vackert här i Benidorm. Planerna likaså. Och det gäller verkligen att utnyttja möjligheterna det ger. Så istället för det vanliga, med ett fyspass och ett fotbollspass, fick vi njuta av dubbla fotbollspass med allt vad det innebär i form av gräsdoft, gräsfläckar och sega ben. Fys-Markus beordrade sedan ner oss i poolen för att påskynda återhämtningen av trötta muskler och leder. Vattnet var isande kallt, och det var ett ganska sammanbitet och huttrande gäng fotbollsspelare som led i sju minuter. Jag antar att det såg ganska roligt ut när vi stod där, för flertalet turister stannade upp och skrockade muntert åt oss. Värst är det dock i början, den första minuten, sedan domnar benen och fötterna bort och i slutet är det nästan behagligt att stå där. 

 

Nio dagar kvar av lägret och i eftermiddag (läs lördag) drar vi vidare mot La Manga. Alla vi som någon gång satt vår fot på La Mangas kullerstensprydda gator vet ungefär vad som väntar. ”Härdning”. Vi ska, och kommer, att härdas. Härdas i sysslolöshetens hårda grepp. Jag har laddat upp ordentligt för alla dessa ”tomma” timmar. Med böcker har jag fyllt varenda litet utrymme av mina två väskor. Ett tag, vid incheckningen, var jag lite orolig för hur mycket övervikt jag kunde tänkas ha, och således även hur mycket jag skulle behöva betala för alla mina textfyllda sidor. Men oron visade sig obefogad och väskorna gled igenom hur enkelt som helst.

 

I La Manga kommer vi även att hålla en mindre inkilningscermoni för de nya spelarna. Ni kanske har hört talas, och läst, om andra lags brutala inkilningar där syftet är att förnedra de nya så mycket som möjligt (en mycket udda tradition). Vi i Kalmar FF har valt en annan väg. Här har vi de senaste åren följt landslagets exempel, de nya spelarna får helt enkelt sjunga en sång. Inför alla oss andra reser de sig under middagen på kvällen och förför oss med sina ljuva stämmor. Ganska harmlöst. Men ändå något. 

/#16 David Elm

 
 

Fler nyheter

Motståndarkollen: Malmö FF

Inför söndagens match
Apr 24
Motståndarkollen: Malmö FF

"Det är alltid glädje när man kan hjälpa laget"

Hiago dagen efter matchen mot Trelleborg
Apr 23
"Det är alltid glädje när man kan hjälpa laget"

Träningsschema v.17

Veckan med Kalmar FF
Apr 23
Träningsschema v.17

WEBB TV: Se Hiagos drömmål mot TFF!

Brassens avgörande i kvällens match
Apr 22
WEBB TV: Se Hiagos drömmål mot TFF!

U19: Seger mot Falkenbergs FF

Fyra olika målskyttar i storsegern
Apr 22
U19: Seger mot Falkenbergs FF

"Det var en riktig krigarseger"

Måns Söderqvist efter kvällens seger på Vångavallen
Apr 22
"Det var en riktig krigarseger"

Seger på Vångavallen!

Hiago stor matchhjälte för Kalmar FF!
Apr 22
Seger på Vångavallen!

WEBB TV: "Viktigt att vara noggranna med förberedelserna"

Intervju med Hiago inför söndagens match mot Trelleborg
Apr 21
WEBB TV: "Viktigt att vara noggranna med förberedelserna"

Truppen mot Trelleborgs FF

Truppen till morgondagens bortamatch
Apr 21
Truppen mot Trelleborgs FF

"Hiago är svår att hantera för motståndarna"

Nanne Bergstrand inför söndagens uppgift mot Trelleborgs FF
Apr 21
"Hiago är svår att hantera för motståndarna"