Jörgen Petersson inför söndagens match mot Landskrona BoIS!

Publicerades Friday, 24 February, 2017 10:29

Nu på söndag är det dags för omgång 2 i Svenska Cupen där Kalmar FF tar sig an Landskrona BoIS på bortaplan kl.14.00. I dagsläget är det klart att en stor buss avgår från Kalmar med supportrar till matchen. I övrigt ser det även ut att bli en hel del fans som åker ner på egen hand. 

Assisterande tränaren, Jörgen Petersson, i Kalmar FF tror att söndagens match kommer bli en välspelad tillställning för publiken. 
- Jag tror det blir en bra match där det är två lag som vill kunna bestämma matchbilden och styra spelet. Det laget som kan hantera och klara av det bäst kommer sätta prägel för hur det kommer se ut. Vi vill kunna styra det på ett sätt som passar oss och det hoppas jag att vi ska kunna klara av. 

Första matchen för Kalmar FF i Svenska Cupen slutade med oavgjort mot Trelleborgs FF i söndags. En match där det fanns en hel del målchanser utan att kunna få till ett matchavgörande. 
- Vi har tittat mycket på hur matchen såg ut och försöker slipa på det vi kan. Vi kom till många nästan-lägen mot Trelleborg och det är ett ständigt arbete att försöka bli ännu vassare och tydliga i avslutningslägena.

Under fredagen har truppen träningsledigt. Därefter tränar man under lördag förmiddag för att sedan bege sig mot Landskrona för att ladda upp inför söndagens match. 
- Tittar vi på truppen så ser det bra ut i dagsläget. Men vi vet egentligen inte förrän efter lördagsträningen vilka som kommer finnas tillgängliga. Tittar vi annars på skadefronten så gjorde Mahmoud Eid  comeback för U21 igår efter sin skada och blir ytterligare ett alternativ för oss i truppen. 

Landskrona BoIS inledde gruppspelet i Svenska Cupen med att plocka tre poäng då laget slog Gefle IF med 2-1. De visade även under fjolåret att det finns stor kvalité i truppen när man slog tillbaka Malmö FF med 3-1. Kalmar FF är väl medvetna om vad som väntar på söndag. 
- Jag såg de redan förra året och tyckte då att de i sina bästa stunder var det bästa laget i den division 1-serien. Det visade de inte minst i matchen mot Malmö FF i Svenska Cupen att det finns kvalité. Men de hade lite svackor under året vilket gjorde att de inte tog sig uppåt. 
- Tittar vi på Landskrona BoIS och hur de vill spela så är det ett lag som strävar efter mycket bollinnehav, är tekniskt skickliga och vill spela offensivt. Ett typiskt 4-3-3-lag.

Är du inte på plats på söndag i Landskrona så kan du se matchen hos Kalmar FF:s officiella sportbar O´Learys. Matchstart är kl.14.00. 

Fler nyheter

Truppen mot GIF Sundsvall!

20-mannatrupp till lördagens match
Jul 20
Truppen mot GIF Sundsvall!

Torsdagens träning i bilder

Två dagar kvar till match
Jul 19
Torsdagens träning i bilder

Jajá spelklar för Kalmar FF!

Brassen spelklar inför lördagens match
Jul 17
Jajá spelklar för Kalmar FF!

U21: Seger mot Malmö FF

Malte Persson matchhjälte!
Jul 16
U21: Seger mot Malmö FF

U21: Startelvan mot Malmö FF

Inför dagens match
Jul 16
U21: Startelvan mot Malmö FF

Halva potten mot Djurgården

Grattis Lisbeth Borrhed
Jul 16
Halva potten mot Djurgården

WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Studio Kalmar FF träffar Viktor Elm
Jul 15
WEBB TV: Viktor Elm efter dagens förlust

Hampus Strömgren förlänger

Målvakt stannar i Kalmar FF
Jul 15
Hampus Strömgren förlänger

Förlust mot Djurgårdens IF

8048 åskådare på Guldfågeln Arena
Jul 15
Förlust mot Djurgårdens IF