Rydström inför matchen mot Brommapojkarna

Publicerades Friday, 28 September, 2018 18:20

Det blev förlust i gårdagens match mot BK Häcken på Guldfågeln Arena. På söndag är det dags för match igen när IF Brommapojkarna kommer på besök. Vi träffade Henrik Rydström efter fredagens förmiddagsträning för att höra hur han ser på uppgiften. 

- De bytte tränare för några matcher sedan och jag har sett alla matcher sedan dess. Matchen mot Djurgården såg jag bland annat på plats. Det är ett lag som är bekväma med att äga bollen men också med att ha ett lägre försvarsspel och satsa på kontringsspel. De har gjort det tufft för sina motståndare den senaste tiden och det kommer bli en utmaning för oss, säger Henrik Rydström. 

BP placerar sig på kvalplats i dagsläget där endast bättre målskillnad gör att Sirius är en placering före. Vad är den största utmaningen med att möta ett lag i den situationen? 
- Det är klart att varje match just nu är som en cupfinal för deras del. De kommer kriga för varje millimeter. Det gäller att vi kan hantera om matchen blir annorlunda än vad vår "gameplan" är och vara flexibla med att hantera den matchutvecklingen. 

Matchen på söndag är tredje matchen på en vecka. Hur mycket sliter det på truppen?
- Vi visste det skulle vara tätt med matcher och har tränat tuffare i perioden innan för att kunna ha en annan typ av träning dessa dagarna. Du får inte så mycket tid att slipa på några detaljer. Det handlar mer om att påskynda återhämtningen. Vi får göra en bedömning imorgon vilket det slitit mest på och se ifall vi behöver avlasta någon. 

Resultaten har varit lite sämre under den senaste tiden och det är mycket besvikelse utifrån. Hur mycket märker ni ledare och spelare av det?
-  Publiken spelar en större roll än vad de kanske själva tror. Det blir en stor skillnad när publiken bestämmer sig för att stötta och utgå från att spelarna gör allt de kan ute på planen. Men ofta är det mycket frustration inblandat när man går till arenan och förväntar sig att vi ska vinna enkelt. Sedan kanske det inte blir så och då blir det en besvikelse. Det har jag full förståelse för. Men för spelarna hade det varit underbart att få energi och stöttning hela vägen in i mål. 

Ni gör en bra första halvlek mot Häcken men tappar matchen i andra, både spel- och resultatmässigt. Vad har ni sagt till varandra efteråt?
- Vi var väldigt besvikna på hur matchen utvecklade sig. Dels är Häcken ett väldigt bra lag. De har en individuell skicklighet som få av de andra lagen besitter. Sedan kände vi även att det var saker som vi kunde påverka som avgjorde matchen. Vi löpte inte tillräckligt mycket samtidigt som vi var osynkade mellan lagdelarna. Vi visste att Häcken skulle komma ut som ett nytt lag i andra halvlek, ändå blir vi helt förlamade. Det är det som gör fotboll så intressant. Där gäller det att vi pratar och drar lärdom av den situationen som uppstod och hur vi kan hantera det i framtiden. 

Köp din biljett till söndagens match mot Brommapojkarna här!

Fler nyheter

Kalmar FF i ny satsning där ungdomar i utanförskap ska få arbete

KFF i samarbete med Arbetsförmedlingen och Kalmar kommun
Dec 13
Kalmar FF i ny satsning där ungdomar i utanförskap ska få arbete

"Jag ser fram emot att visa vad jag kan"

Nyförvärvet York Rafael berättar om känslan att komma till Kalmar FF
Dec 12
"Jag ser fram emot att visa vad jag kan"

York Rafael klar för Kalmar FF!

Yttermittfältare ansluter inför 2019
Dec 11
York Rafael klar för Kalmar FF!

Kalmar FF startar hemma mot Sirius

Allsvenska spelschemat klart
Dec 11
Kalmar FF startar hemma mot Sirius

Emin Nouri förlänger avtalet med Kalmar FF

Ytterbacken klar för ytterligare 1 år
Dec 10
Emin Nouri förlänger avtalet med Kalmar FF

Hampus Strömgren förlänger med Kalmar FF

Målvakten klar för ytterligare ett år
Dec 10
Hampus Strömgren förlänger med Kalmar FF

KFF aktiverar äldre med Walking Football

Ny satsning tillsammans med Billy Lansdowne
Dec 07
KFF aktiverar äldre med Walking Football

Julklappskväll på Guldfågeln Arena!

Välkomna på julmys den 6:e december
Nov 28
Julklappskväll på Guldfågeln Arena!

Förbättrade möjligheter på hemmastå-sektionen

Puben utvecklas ytterligare
Nov 28
Förbättrade möjligheter på hemmastå-sektionen