"Jag vill ha ett välorganiserat lag med mycket fart"

Publicerades Tuesday, 27 November, 2018 08:48

Under tisdagen presenterades Magnus Pehrsson som ny huvudtränare för Kalmar FF i samband med en presskonferens på Guldfågeln Arena. Vi tog en pratstund med honom när han anlände till Kalmar under måndagskvällen för att höra hur han ser på att komma till Kalmar. 

Magnus Pehrsson, varmt välkommen till Kalmar FF!
- Tack så mycket. Det känns väldigt bra på alla sätt. 

Vilken typ av fotboll skulle du säga kännetecknar dig som fotbollstränare?
- Jag vill ha ett välorgansierat lag som bygger på mycket fart och hårt arbete med ett snabbt passningsspel.

Vad var det som lockade med Kalmar FF när du fick frågan?
- Det var främst mina ambitioner kring att bygga en trupp där det finns möjlighet för unga ambitiösa spelare att utvecklas. Sedan lockar det även att vara med och fortsätta arbetet på den resan som Kalmar befinner sig i och har varit. Det har varit det viktigaste. Men sedan har det även varit en social aspekt med att vara kvar i Sverige och Allsvenskan.

Senaste jobbet du hade var i Malmö FF. Vad har du sysselsatt dig med det senaste halvåret?
- Jag har spenderat mycket tid med familjen. Sedan har arbetet efter sommaren intensifierats där jag förberett mig för nästa tränarjobb genom att följa fotbollen intensivt, främst i Sverige. Jag har även hållit en närmare koll på spelarmarknaden samt förfinat och förädlat mina idéer kring hur laget ska spela och även en hel del träningsmetodik.

Ungdomsverksamheten är verkligen något som ligger föreningen varmt om hjärtat. Hur ser du på den delen av Kalmar FF?
- Kalmar FF har gjort ett fantastiskt arbete med att släppa fram unga spelare i A-laget. Jag ser fram emot samarbetet tillsammans med ungdomsverksamheten där vi kommer jobba väldigt nära varandra i det dagliga arbetet. Där är det viktigt att vi hittar en röd tråd genom hela verksamheten och hittar fram till ett gemensamt sätt att träna och spela på, så att övergången mellan träningsgrupperna inte blir så stor. 

Offensiven kanske har varit vårt största problem det senaste året med 27 mål på 30 matcher. Är det ett fokusområde som är högprioriterat att hitta en lösning på?

- Jag skulle säga att det är en del av vårt arbete. Framförallt handlar det om att göra lagets sätt att spela på och spelartyperna så bra som möjligt. Men givetvis är offensiven en viktig del som vi behöver lyfta ytterligare. Men vårt huvudfokus är att vi ska bli bättre som lag och ta steg framåt, vecka för vecka. 

Har ni pratat om eventuella förstärkningar som du vill se till Kalmar FF?
- Vi har så klart pratat med Thomas om det. Det blir en del av vårt fokus nu när allt är klart. En viktig del blir att jämföra det arbete som gjorts av Thomas och från mig och Jesper. Sedan får vi se vad som passar och som kan tillföra den här truppen något. Det blir ett intensivt arbete vi går in i nu. 

Du tar med dig Jesper Norberg som assisterande tränare. Hur skulle du beskriva honom?
- Vi har haft ett uppdrag tillsammans i Estland. Han är väldigt stark inom analys. Där var det även stort fokus på scouting och att se vilka spelare som passade in i laget. Sedan får vi fördela uppgifterna kring den dagliga verksamheten på ett så bra sätt som möjligt. Man behöver ha den personen bredvid sig som man känner att man får ett bra motspel mot. Han säger vad han tycker och vi har bra diskussioner som för det dagliga arbetet framåt. 

Du har erfarenhet både från större och mindre klubbar i Sverige, tränarjobb i Danmark samt som förbundskapten för Estlands landslag. Hur viktig skulle du säga att den bredden i din erfarenhet är som du har skaffat dig på vägen?
- Det är klart det är en fördel. Jag har samlat på mig erfarenhet både från Sverige och utomlands där det varit olika kravbilder. Samtidigt är jag fortfarande en ganska ung tränare men det är ändå  mitt 16:e år jag går in på under 2019. Man lär sig hela tiden och det går aldrig bli fullärd i den här branschen. Sedan är det alltid en viktig del att fungera med sin omgivning.

Hur ser närmaste tiden ut?
- Det kommer bli stort fokus på förberedelser och komma in i ett optimalt tillstånd för att komma riktigt laddad för elva månaders arbete som vi har framför oss. Det är det viktigaste, precis som för spelarna. Sedan ska vi lära känna alla människor vi ska arbeta med inom föreningen och analysera spelartruppen med att titta på vad de presterat under 2018. Därefter gäller det att sätta ihop en så bra grund som möjligt som passar den här gruppen och planera försäsongen och säsongen med vilka steg vi skulle vilja ta.

Stort tack Magnus och välkommen hit till Kalmar FF!
- Tack!

Fler nyheter

Sverige- Irland på Guldfågeln Arena

U21-landskamp till hösten
May 22
Sverige- Irland på Guldfågeln Arena

Andersson-Borstam lämnar Kalmar FF

"Ett bra läge att gå vidare i karriären"
May 21
Andersson-Borstam lämnar Kalmar FF

U21-förlust mot Malmö FF på Tallhöjden

Förlust mot Malmö FF
May 20
U21-förlust mot Malmö FF på Tallhöjden

U21-truppen mot Malmö FF

Inför eftermiddagens match i Färjestaden
May 20
U21-truppen mot Malmö FF

KFF-schemat under v.21

Träningstider + matcher under veckan
May 20
KFF-schemat under v.21

Förlust mot Malmö FF på Stadion

Lucas Hägg-Johansson storspelade när KFF föll
May 19
Förlust mot Malmö FF på Stadion

Startelvan mot Malmö FF

Inför dagens match på Stadion
May 19
Startelvan mot Malmö FF

Arvidsson segerorganisatör mot Örgryte

Seger för Kalmar FF:s U19-lag
May 18
Arvidsson segerorganisatör mot Örgryte

Truppen mot Malmö FF

Inför söndagens match på Stadion
May 18
Truppen mot Malmö FF