Över 200 personer på årets första medlemsträff

Publicerades Tuesday, 29 January, 2019 17:36

Över 200 personer tog sig under måndagskvällen till Guldfågeln Arena för Kalmar FF:s medlemsmöte. Under den drygt två timmar långa träffen gav styrelsen sin syn på den senaste tidens kritik som riktats mot föreningen där medlemmarna fick möjlighet att ställa frågor. Därefter blickades det framåt och vi fick lyssna till fem olika framföranden som innefattade följande personer: Magnus Pehrsson (Huvudtränare), Jesper Norberg (Assisterande tränare), Thomas Andersson Borstam (Sportchef), Mattias Rosenlund(klubbchef), Jonas Persson(tillförordnad ordförande), Anna Karlsson (styrelseledamot) Anders Klevsand (marknadsansvarig) och Jens Nilsson (Utvecklingschef). 

Medlemsträffen på Guldfågeln Arena inleddes med att klubbchefen Mattias Rosenlund, tillförordnad ordförande Jonas Persson och styrelseledamoten Anna Karlsson tog oss igenom 2018 och de incidenter som skett under året. Man berättade hur styrelsen resonerat kring vissa frågor och lät åhörarna komma med frågeställningar om det som hänt. Därefter fick vi lyssna till nya tränarna Magnus Pehrsson och Jesper Norberg som berättade vilken typ av fotboll Kalmar FF ska spela under 2019 och hur man vill jobba med scoutingen av nyförvärv. Man berättade även att föreningens vilja att satsa på unga spelare var något som lockade med att komma till Kalmar FF. Det finns en stark framtidstro gällande det arbetet och man hoppas kunna lyfta detta till ytterligare en nivå framöver. 

Sportchefen Thomas Andersson-Borstam gav sedan sin syn på det nuvarande arbetet med att fastställa truppen där han berättade att man söker efter en anfallare och en försvarsspelare innan truppen spikas. Hittills har fyra nyförvärv plockats in i form av York Rafael, Piotr Johansson, Rafinha och Chidiebere Nwakali. Samtliga nyförvärv var spelare som stod högst upp på föreningens önskelista och man är nöjda med att ha lyckats knyta dessa spelare till sig.

Därefter fick vi lyssna till Anders Klevsand (marknadsansvarig) som berättade om hur arbetet ser ut med att locka nya sponsorer till föreningen, hur man jobbar med befintliga och vad man gör för att locka ny publik till Guldfågeln Arena. Han berättade att 2019 kommer bli ett år där man jobbar mycket för att stärka matchevenemanget och att det inom de kommande dagarna kommer presenteras en nyhet som ett led i den satsningen. Han delade även med sig att Kalmar FF ökat marknadsintäkterna under 2018 med mer än en miljon och har en ambition att på några års sikt gå från 22 till 25 miljoner. 

Kvällen avslutades med att Kalmar FF:s utvecklingschef Jens Nilsson höll ett framförande om hur man jobbar runt akademin. Han delade med sig av en väldigt positiv bild där föreningen ligger i topp vad gäller landslagsspelare på ungdomssidan samt antal spelade minuter för egna produkter i Allsvenskan, där 30% av all speltid i A-laget spelas av spelare som är fostrade från akademin.

Tillförordnad ordförande Jonas Persson
- Det var en fantastisk uppslutning på medlemsmötet. Dels var det viktigt att alla intresserade medlemmar fick möjlighet att ställa frågor till oss i styrelsen om fjolåret och dels var det härligt att få förmedla den framtidsoptimism som finns i föreningen.Svensk fotboll går in i den största tillväxtfasen någonsin och med försäljningen av arenan, tillgången till utmärkta faciliteter och ett mycket meriterat tränarteam på plats har Kalmar FF skapat en fin plattform för att vara ett av de starkaste tillväxtcentrumen i Sverige framöver.

Klubbchef Mattias Rosenlund
- Det är häftigt att se det engagemanget som finns runt Kalmar FF. Jag är glad att så många kom hit och att vi fick till en bra diskussion om allt som hänt och kring kommande utmaningar. Tillsammans är jag helt övertygad om att vi kan skapa någonting riktigt bra för Kalmar FF. 

Fler nyheter

Kom till Guldfågeln Arena på lördag!

Viktig match väntar för Kalmar FF
Oct 21
Kom till Guldfågeln Arena på lördag!

Träningsschema + matcher v.43

Veckans träningstider
Oct 21
Träningsschema + matcher v.43

Förlust mot IFK Norrköping

1-0 på Östgötaporten
Oct 20
Förlust mot IFK Norrköping

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping