Fidan Aliti klar för Kalmar FF!

Publicerades Sunday, 3 February, 2019 22:26

Ikväll blev det klart att mittbacken Fidan Aliti blir Kalmar FF:s femte nyförvärv inför säsongen. Han kommer närmast från KF Skenderbeu i den albanska högstaligan och har skrivit på ett fyraårskontrakt med föreningen. Under kvällen har han genomgått en läkarundersökning i Köpenhamn och följer imorgon med resten av laget till träningslägret i Belek, Turkiet.  

- Det känns väldigt skönt att allting är klart. Jag är oerhört glad att ha skrivit på kontraktet med Kalmar FF och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater. Jag vill även rikta ett stort tack till sportchefen och tränaren i Kalmar FF som verkligen visat att de vill satsa på mig, säger Fidan Aliti.

Fidan Aliti debuterade för det albanska landslaget 2014 och noterades för två landskamper innan han 2016 tog steget över för att representera Kosovo. Där har det blivit totalt elva landskamper. Sex stycken i Nations League, fyra träningsmatcher och en match i VM-kvalet.

Han har i sitt tidigare klubblag använts både som vänsterback och mittback även om den sistnämnda positionen är där han använts mest frekvent. Under den gångna säsongen med KF Skenderbeu har han gjort sjutton matcher som mittback och tre som vänsterback.

- Jag tycker själv att jag har bäst kvalitéer som mittback då jag gillar duellspelet och kämpar hårt för varje boll. Men jag ser mig även som en bra passningsspelare, vilket är en viktig egenskap med hur dagens fotboll ser ut. 

Det har under vintern ryktats om flertalet klubbar som jagat Fidans namnteckning. Till slut föll valet på Kalmar FF. Mycket tack vare den plan som han fått presenterat för sig från ledningen, om hur man ser på hans roll i laget.

- Det har varit mycket snack om vad det ska bli men jag kände att Kalmar FF presenterade den bästa helheten för mig. Det fanns en tydlighet i hur de vill använda mig som spelare och även gällande vad det finns för strategi framåt för föreningen, säger Fidan Aliti.  

Sportchef Thomas Andersson-Borstam
- Fidan är en vänsterfotad försvarsspelare som både kan spela mittback och vänsterback. Han är snabb, explosiv och bra i huvudspelet samtidigt som han har kvalitéer både i det korta och långa passningsspelet.

Vi hälsar Fidan Aliti hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Fler nyheter

Seger på NP3 Arena!

Romario och Eid matchvinnare mot Sundsvall!
Apr 20
Seger på NP3 Arena!

Truppen mot GIF Sundsvall

Inför lördagens match på NP3 Arena
Apr 19
Truppen mot GIF Sundsvall

U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson tvåmålsskytt
Apr 18
U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

KFF-spelare i blågult
Apr 17
Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Boka in sommarens höjdpunkt
Apr 16
Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Schema under v.16

Träning och matcher denna veckan
Apr 15
Schema under v.16

U19: Förlust mot BK Häcken

Målrikt i förlustmatch
Apr 14
U19: Förlust mot BK Häcken

En poäng mot IFK Norrköping

Efter att ha hämtat upp underläge vid två tillfällen i matchen fick Kalmar nöja sig med en poäng mot IFK Norrköping på Guldfågeln Arena.
Apr 13
En poäng mot IFK Norrköping