Löfkvist klar för Kalmar FF!

Publicerades Monday, 4 February, 2019 11:00

Nu på morgonen blev det klart att mittbacken Henrik Löfkvist ansluter från Dalkurd FF och blir föreningens sjätte nyförvärv inför 2019. 23-åringen har under morgonen genomgått en läkarundersökning och kommer under förmiddagen resa med sina nya lagkamrater till Kalmar FF:s träningsläger i Turkiet. Kontraktet löper över 3 år och sträcker sig fram t.o.m. säsongen 2021.

Som sexåring började Henrik Löfkvist spela fotboll i Kalmar FF och representerade föreningen fram tills han var tio år gammal. Nu står det klart att mittbacken återvänder till sin moderförening. Något som naturligtvis känns lite extra speciellt.

- Det är en härlig känsla att komma tillbaka även om det var ett tag sedan sist. Jag ser verkligen fram emot att få dra på mig den rödvita tröjan igen och representera Kalmar FF, säger Henrik Löfkvist.

Efter en stark säsong i Dalkurd har det ryktats om flertalet klubbar och Henrik har varit noga med att göra rätt klubbval i detta skedet av karriären. För kalmarff.se berättar han att föreningens satsning kändes väldigt intressant och att ledningen har en bra plan för hur man vill använda hans kvalitéer.

- Jag har fått ett väldigt proffsigt intryckt av Kalmar FF som förening. Sportchefen har skött detta fantastiskt bra och vi har haft en god dialog hela vägen. Det har gjort mitt val lättare när jag skulle bestämma mig för vilken klubb det skulle bli. Jag har verkligen blivit lockad av att vara med på den här satsningen som föreningen gör inför 2019 och framåt.

Under våren användes han som mittback i Dalkurd varpå han under hösten flyttades upp och användes centralt på mittfältet. Han visade då att det finns kvalitéer för att kunna använda honom på båda platserna. Vart han hamnar i Kalmar får framtiden utvisa.

- Jag är tänkt som mittback i första hand i Kalmar FF. Samtidigt tror jag det är en trygghet att jag även kan användas som innermittfältare. Vill tränaren använda mig där så ser jag inga problem med det.

När vi kommer in på hans kvalitéer som fotbollsspelare märks det att han ogärna pratar om sig själv och vill hellre att supportrarna bildar sig en egen uppfattning.

- Folk kommer skapa sig en bild av mig som spelare ganska snabbt när vi kommer igång med matcherna. Ska jag lyfta fram något om mig själv så är jag en bra passningsspelare, följsam i försvarsspelet och med bra snabbhet.

Läkarundersökningen genomfördes under morgonen och nu på förmiddagen väntar flygresan till Turkiet där han träffar sina nya lagkamrater för första gången. Debuten i den rödvita tröjan kan ske redan på fredag när Kalmar FF spelar första matchen på träningslägret mot Arsenal Tula.

- Det ska bli roligt att få göra debuten och jag ser även fram emot att få spela på Guldfågeln Arena. Jag minns när vi spelade där i fjol med Dalkurd. Det var en fantastisk gräsmatta även om det var sent på hösten och det ska bli kul att få spela hemmamatcherna där i fortsättningen. Ett stort plus att det är naturgräs!

Thomas Andersson-Borstam
- Henrik är en högerfotad mittback som även spelat en hel del central mittfältare i sin karriär. Defensivt är han bra en mot en, följsam och stark i sitt huvudspel. Offensivt är han bra i sitt passningsspel och har en bra förmåga att följa med framåt med löpningar då tillfälle ges.

Henrik Löfkvist
Född: Född 5 maj 1995
Längd: 186 cm
Position: Mittback
Tidigare klubbar: FC Gute, Akropolis IF, Dalkurd FF

Vi hälsar Henrik hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Fler nyheter

Seger på NP3 Arena!

Romario och Eid matchvinnare mot Sundsvall!
Apr 20
Seger på NP3 Arena!

Truppen mot GIF Sundsvall

Inför lördagens match på NP3 Arena
Apr 19
Truppen mot GIF Sundsvall

U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson tvåmålsskytt
Apr 18
U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

KFF-spelare i blågult
Apr 17
Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Boka in sommarens höjdpunkt
Apr 16
Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Schema under v.16

Träning och matcher denna veckan
Apr 15
Schema under v.16

U19: Förlust mot BK Häcken

Målrikt i förlustmatch
Apr 14
U19: Förlust mot BK Häcken

En poäng mot IFK Norrköping

Efter att ha hämtat upp underläge vid två tillfällen i matchen fick Kalmar nöja sig med en poäng mot IFK Norrköping på Guldfågeln Arena.
Apr 13
En poäng mot IFK Norrköping