Karl Holst blir Kalmar FF:s SLO

Publicerades Wednesday, 6 February, 2019 14:15

Idag blev det klart att Karl Holst blir SLO (Supporter Liason Officer) i Kalmar FF. Under 2019 kommer han verka i rollen för att vara en brygga mellan föreningen och supportrarna. Han är 27 år gammal, bor inne på Kvarnholmen och har ett långt förflutet inom föreningslivet, framförallt inom politiken. Sedan några år tillbaka arbetar han på Fastighetsägarna i Kalmar.

- Jag kommer jobba hårt för att skapa en större insikt i vad föreningen arbetar med hos supportrarna. Men även ge Kalmar FF en större förståelse kring hur supportrarna känner kring det som händer runt vår förening som vi alla älskar. Det har varit en turbulent tid på sistone och jag är säker på att vi kan ena alla goda krafter och gå stärkta ur det som hänt. Men framförallt ser jag fram emot att finnas till för supportrar som har idéer kring hur vi kan förbättra upplevelsen och supporterskapet kring Kalmar FF, säger Karl Holst.

Hans första minne från Kalmar FF är från Fredriksskans där det blev förlust mot IF Elfsborg på en regnig sommardag. Kärleken fortsatte därefter växa och de senaste åren har han varit verksam inom Supporterunionen för att stärka läktarkulturen ytterligare.

- Jag har haft den stora äran att de senaste åren sitta i styrelsen för den finaste supporterföreningen i Sverige och det känns som att vi fortsätter ta kliv framåt hela tiden. Tillsammans med medlemmarna och styrelsen ser jag fram emot att fortsätta arbeta för en starkare supporterkultur i Kalmar.

När vi pratar om uppdraget i sin helhet är det tydligt vad som lockade att ta sig in rollen inför 2019.

- Enkelt. Möjligheten att bidra till Kalmar FF på ett positivt sätt och skapa förståelse mellan alla som delar kärleken till föreningen. Det är detta allt detta handlar om och jag ser fram emot att kunna sätta igång.

Närmast för Karl Holst väntar en tre dagars SLO-utbildning i Stockholm innan säsongen sätter igång. Där kommer han få insikt i vad rollen handlar om och skapa kontakt med de andra SLO:erna i Allsvenskan. Genom en dialog sinsemellan vill man lära sig av varandra, samarbeta och i slutändan se till att svensk fotboll tar ytterligare kliv framåt. Den 31 mars gör han sin allsvenska debut som SLO för Kalmar FF. En match som han verkligen ser fram emot.

- Det kommer bli riktigt trevligt. Jag vill se ett Kalmar FF som spelar efter sin spelidé, sätter press på sina motståndare, tror på sig själva och som tar poäng. Sedan finns det en förhoppning om att Kalmarborna fyller Guldfågeln Arena flera gånger om och skapar den matchstämning som jag vet att vi kan skapa tillsammans. Det har varit fantastiskt att se de senaste månaderna vilket engagemang som finns runt föreningen, säger Karl Holst.

Karl Holst
Född: 1991
Bor: Kvarnholmen
Favoritspelare i Kalmar FF? Emin Nouri
Tips på KFF-placering 2019? 6:a
Årets match 2019? Kalmar FF-IF Elfsborg

Kalmar FF hälsar Karl Holst hjärtligt välkommen till föreningen.

Fler nyheter

Seger på NP3 Arena!

Romario och Eid matchvinnare mot Sundsvall!
Apr 20
Seger på NP3 Arena!

Truppen mot GIF Sundsvall

Inför lördagens match på NP3 Arena
Apr 19
Truppen mot GIF Sundsvall

U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson tvåmålsskytt
Apr 18
U19: Seger i smålandsderbyt

Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

KFF-spelare i blågult
Apr 17
Isak Jansson uttagen i truppen till P17-EM!

Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Boka in sommarens höjdpunkt
Apr 16
Kalmar FF-dagen på Guldfågeln Arena

Schema under v.16

Träning och matcher denna veckan
Apr 15
Schema under v.16

U19: Förlust mot BK Häcken

Målrikt i förlustmatch
Apr 14
U19: Förlust mot BK Häcken

En poäng mot IFK Norrköping

Efter att ha hämtat upp underläge vid två tillfällen i matchen fick Kalmar nöja sig med en poäng mot IFK Norrköping på Guldfågeln Arena.
Apr 13
En poäng mot IFK Norrköping