"Vi gör en bra match mot ett tufft motstånd"

Publicerades Friday, 8 February, 2019 19:19

Under fjolåret var han utlånad till Mjöndalen och GAIS. I år är Mahmoud Eid tillbaka i Kalmar FF för att vara med och konkurrera om en startplats på allvar. Idag, mot Arsenal Tula, gjorde han sin andra assist på tre matcher när han i den 83:e matchminuten slog hörnan till Fidan Aliti, som nickade in kvitteringsmålet. 

- Först och främst var det en viktig match för oss. Det är första matchen i år där vi sätts på prov mot ett riktigt bra lag. Jag tycker sammantaget att vi gör en bra match och får ut det vi tränat på med vårt presspel, hur vi ska försvara oss och hur vi ska attackera. Det var en tuff match med mycket kamp och den kommer bli nyttig för oss framöver, säger Mahmoud Eid.

Efter en bra första halvtimme från Kalmar FF kom ledningsmålet för Arsenal Tula. Därefter kändes det som att det ryska laget tog över kommandot i matchen. 

- Vi upplevde det likadant ute på planen. Första halvtimmen har vi bra koll och har mycket boll. Känslan är att de har svårt att ta sig förbi och vi gör de sakerna vi pratat om. Sista kvarten märker man att vi är rätt trötta och pausvilan blev nyttig för att kunna prata ihop oss. Efter det kommer vi ut med bättre attityd, vinner boll och kan pressa högt.

Magnus Pehrsson valde att ställa upp med en 3-5-2-formation där Mahmoud Eid fick en släpande roll bakom Papa Diouf. Något som han tror är en av anledningarna till att han levererat poäng i två av tre matcher på försäsongen. 

- Det kändes helt ok. Jag skulle agera som en släpande forward idag. Efter hand fick jag gå upp och agera target då vi fick lite problem mot deras fysiska mittbackar. Jag hade inte jättemycket boll i första halvlek men kom in i det bättre och bättre under andra halvan av matchen. Överlag känns det som att sättet vi ska spela på i år passar mig väldigt bra och jag trivs verkligen i den rollen som jag ska vara med och konkurrera om. Nu har det blivit två assist på tre matcher och jag hoppas kunna fortsätta vara med och bidra till laget framöver. 

Dagens motståndare Arsenal Tula placerar sig i dagsläget på 11:e plats i ryska ligan där det för tillfället är uppehåll. Den totala känslan efter matchen är att det var ett nöjt Kalmar FF som gick av planen där man fick många bra svar på att det går åt rätt håll. 

- Absolut. Det är ett starkt lag vi mötte och som jag sa innan var detta första riktiga testet för oss i år. Vi fick många bra svar och känslan är att alla är nöjda. Kalmar FF har något bra på gång och vi kommer bli bättre ju mer tiden går. Vi har bara börjat. 

Fjolåret blev en tuff säsong för Mahmoud Eid där han under våren var utlånad till norska Mjöndalen där det blev tre mål på sju starter. Efter det gick flyttlasset till Göteborg och GAIS där han stod för ett mål och en assist på fem starter. Nu hoppas han att lärdomarna från i fjol ska lyfta honom till nya nivåer i Kalmar FF. 

- Jag känner själv att jag har lärt mig mycket under fjolåret. Både från tiden jag var utlånad och av matcherna jag spelat med Palestinas landslag. Känslan hittills på försäsongen har varit väldigt positiv där jag känns både starkare och piggare. Jag kommer kriga hårt för att ta en plats i startelvan.  

Laget har nu snart varit nere på träningslägret i Belek en vecka och mittfältaren säger att det finns en hel del positivt med den första veckan. Inte bara kring det sportsliga. 

- Det har varit en bra vecka hittills. Mycket av fokuset har legat på hur vi ska agera i defensiven och hur vi ska gå till attack. Jag känner att träningarna ger resultat och nu ska vi bygga vidare på detta så vi är redo till säsongsstarten. Det finns även andra aspekter som är viktiga med ett träningsläger. Ju bättre vi lär känna varandra utanför planen desto starkare kommer vi bli som lag. Jag får känslan av att det är lätt att komma hit som ny spelare till Kalmar FF. Alla tar hand om varandra och ser till att man trivs. Det är något som vi tar med oss ut på fotbollsplanen. 

Fler nyheter

"Vi står för en stabil defensiv insats"

Viktor Elm efter 2-0 mot Dynamo Brest
Feb 16
"Vi står för en stabil defensiv insats"

TV: Höjdpunkter från dagens match

Se målen från matchen mot Dynamo Brest
Feb 16
TV: Höjdpunkter från dagens match

Seger i träningslägrets sista match

Fröling och Elm målskyttar!
Feb 16
Seger i träningslägrets sista match

U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

U19-laget fortsätter imponera
Feb 15
U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

"Vi har tagit kliv framåt som lag"

Magnus Pehrsson inför lägrets sista match
Feb 15
"Vi har tagit kliv framåt som lag"

TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

Hälsning från träningslägret i Belek
Feb 13
TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

"Vi växer som lag"

Adrian Edqvist efter 1-0 mot Zorya Luhansk
Feb 12
"Vi växer som lag"