Seger mot Zorya Luhansk!

Publicerades 6 dagar sedan 16:49

Det blev seger i dagens match mot Zorya Luhansk med 1-0 (0-0). Målskytt för Kalmar FF i den 70:e matchminuten var mittbacken Johan Stenmark som efter en hörna, slagen av Viktor Agardius, nådde högst i en duell med målvakten och kunde nicka in segermålet.

Spelmässigt fick vi se en första halvlek med väldigt fult spel från det ukrainska laget. Sena tacklingar gav åskådarna en helt annan känsla än att det var en träningsmatch som utspelade sig i Belek denna tisdagseftermiddag.

Försvarsmässigt står Kalmar FF för en stark insats i den första halvleken där Zorya Luhansk har det mesta av bollinnehavet och skapar även halvlekens farligaste målchanser. Först i den 29:e matchminuten då Hampus Strömgren står för en bra räddning efter ett avslut innanför straffområdet. Två minuter efter var det dags igen när stolpen stod i vägen efter en nick från nära håll. 

I den andra halvleken äter sig Kalmar FF försiktigt in i matchen och skaffar sig ett större bollinnehav. Man skapar även sin farligaste målchans hittills när Måns Söderqvist slår en låg frispark som målvakten gör en bra räddning på och tippar ut bollen til en hörna.

En kvart senare skulle även den gyllene målchansen dyka upp i samband med en fast situation. Viktor Agardius slog en hårt inåtskruvad hörna där Johan Stenmark dök upp innanför straffområdet och kunde nicka in 1-0 för Kalmar FF. Mycket bra prestation från den unge mittbacken!

Segern i dagens match nere i Belek innebär att Kalmar FF på årets inledande matcher vunnit tre och spelat oavgjort en. En härlig start på årets försäsong! Noterbart också att försvarsspelaren Malte Persson fick hoppa in i den 74:e matchminuten och göra A-lagsdebut för Kalmar FF.

Härnäst väntar Dinamo Brest på lördag kl.15.00 i den sista träningsmatchen på årets träningsläger. Matchen sänds som vanligt på barometern.se.

Mål

Kalmar FF: Johan Stenmark (70´)

Kalmar FF:s startelva (3-5-2): Hampus Strömgren- Johan Stenmark, Viktor Elm, Fidan Aliti-Adrian Edqvist, Isak Magnusson, Adam Hellborg, Mahmoud Eid, Chima Akas- Måns Söderqvist- Papa Diouf

Bänk: Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Malte Persson, Viktor Agardius, Romario, Rasmus Elm, Herman Hallberg

Byten
45 min: Fidan Aliti ut, Viktor Agardius in
45 min: Adam Hellborg ut, Romario in
45 min: Mahmoud Eid ut, Herman Hallberg in
63 min: Adrian Edqvist ut, Piotr Johansson in
63 min: Måns Söderqvist ut, York Rafael in
64 min: Viktor Elm ut, Emin Nouri in
71 min: Papa Diouf Diouf ut, Alexander Ahl-Holmström in
74 min: Chima Akas ut, Malte Persson in

Saknades: Chidiebere Nwakali (sjuk), Rafinha (ljumske), Filip Sachpekidis (baksida lår), Nils Fröling (rehabträning), York Rafael (rehabträning), Alexander Ahl-Holmström (sjuk). Henrik Löfkvist (vilar)

Fler nyheter

"Vi står för en stabil defensiv insats"

Viktor Elm efter 2-0 mot Dynamo Brest
Feb 16
"Vi står för en stabil defensiv insats"

TV: Höjdpunkter från dagens match

Se målen från matchen mot Dynamo Brest
Feb 16
TV: Höjdpunkter från dagens match

Seger i träningslägrets sista match

Fröling och Elm målskyttar!
Feb 16
Seger i träningslägrets sista match

U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

U19-laget fortsätter imponera
Feb 15
U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

"Vi har tagit kliv framåt som lag"

Magnus Pehrsson inför lägrets sista match
Feb 15
"Vi har tagit kliv framåt som lag"

TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

Hälsning från träningslägret i Belek
Feb 13
TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

"Vi växer som lag"

Adrian Edqvist efter 1-0 mot Zorya Luhansk
Feb 12
"Vi växer som lag"