"Vi växer som lag"

Publicerades 6 dagar sedan 19:28

Under tisdagen tog Kalmar FF sin tredje seger på fyra försök under årets försäsong när man slog tillbaka Zorya Luhansk med 1-0. Efter matchen pratade vi med en nöjd Adrian Edqvist som konstaterar att utvecklingen går åt rätt håll. 

- Det känns riktigt skönt att vinna matcher. Oavsett om det är en träningsmatch eller tävlingsmatch är det detta fotboll går ut på. Vi växer som lag när vi vinner tillsammans och det glädjer mig att vi fortsätter ta steg framåt för varje dag som går, säger Adrian Edqvist. 

Tillsammans med Isak Magnusson var han en frisk fläkt på sin högerkant och skapade stor oreda hos motståndarnas försvar. 

- Det kändes bra idag. Vi låg väldigt bra i försvarsspelet där de skapade väldigt få målchanser. Offensivt kändes det som att jag och Isak hade ett bra övertag mot deras försvarsspelare. Deras yttermittfältare förstärkte inte hemåt vilket gjorde att vi kunde dra nytta av det på ett bra sätt när vi attackerade. 

Matchinledningen präglades av fult spel och hårda diskussioner efter domsluten och det kändes väldigt långt ifrån att vara en träningsmatch i februari. 

- Givetvis var det en hel del onödiga smällar som delades ut. Samtidigt tycker jag att vi behöver denna typen av matcher under försäsongen. Vi behöver möta motståndare som hatar att förlora och som ger oss matcher som påminner om en tävlingsmatch. 

I den 70:e minuten kom segermålet för Kalmar FF genom Johan Stenmark och det är inte helt oväntat att målet, återigen, kommer via en fast situation. 

- Vi har tränat mycket på det under lägret och tittat både genom video, analys och även ute på fältet. Det är roligt att se när det ger resultat från det vi jobbar på i träning. Känslan är att vi kommer bli riktigt farliga där i år igen. 

Kalmar FF är inne på sin andra träningsveckan nere i Belek. Imorgon är det träningsledigt för spelarna. Därefter är det fullt fokus på lördagens match där Dinamo Brest väntar. 

- Vi ska se till att avsluta träningslägret på ett bra sätt. Det har varit oerhört nyttiga dagar med bra träningspass och kvalitét på matcherna. Man känner verkligen att gruppen kommit närmare varandra under dessa dagarna. Vid sidan av har vi oerhört roligt och när det gäller har vi ett bra fokus och går in stenhårt. Vi kämpar hårt för varandra vilket bådar gott inför Allsvenskan. 

Fler nyheter

"Vi står för en stabil defensiv insats"

Viktor Elm efter 2-0 mot Dynamo Brest
Feb 16
"Vi står för en stabil defensiv insats"

TV: Höjdpunkter från dagens match

Se målen från matchen mot Dynamo Brest
Feb 16
TV: Höjdpunkter från dagens match

Seger i träningslägrets sista match

Fröling och Elm målskyttar!
Feb 16
Seger i träningslägrets sista match

U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

U19-laget fortsätter imponera
Feb 15
U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

"Vi har tagit kliv framåt som lag"

Magnus Pehrsson inför lägrets sista match
Feb 15
"Vi har tagit kliv framåt som lag"

TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

Hälsning från träningslägret i Belek
Feb 13
TV: Häng med i del två av bröderna Elms sjukamp

"Vi växer som lag"

Adrian Edqvist efter 1-0 mot Zorya Luhansk
Feb 12
"Vi växer som lag"