Seger mot Mjällby AIF!

Publicerades Tuesday, 26 February, 2019 18:56

Det blev seger i kvällens match mot Mjällby AIF med 2-0 (1-0). Måns Söderqvist gav Kalmar FF ledningen i den 15:e matchminuten efter en underbar framspelning från Isak Magnusson. I den 83:e matchminuten fastställde sedan Herman Hallberg slutresultatet på straff efter att inhopparen Edvin Crona blivit fälld. Efter matchen var det en nöjd huvudtränare som kunde konstatera att laget fortsätter ta steg framåt i utvecklingen inför den allsvenska premiären.

- Jag är väldigt nöjd med vad denna matchen gav oss. Det blev en nyttig repetition av det vi har tränat på senaste veckorna och det blev heller inga skador av något allvarligare slag. Sammantaget har vi fått ett kvitto på att vi tar steg framåt i vårt anfallsspel vilket är glädjande, säger Magnus Pehrsson efter matchen.

Kalmar FF startade matchen i ett bra tempo och hade ett stort bollinnehav inledningsvis och kom till många avslutslägen i offensivt straffområde. I den 15:e matchminuten satte Isak Magnusson fart med bollen från egen planhalva mot offensivt straffområde. Efter en fantastisk soloprestation serverade han sedan Måns Söderqvist som kunde göra 1-0 för Kalmar FF. 

- Vi driver upp tempot på ett bra sätt i den första halvleken där vi spelar mer anfallsspel än vad vi gjort tidigare. Mjällby valde att inte pressa oss och kunde inte heller göra det. Det är ett bra tecken på att vi hade en bra positionering och stundtals bra kombinationer där vi kommer till inspelslägen. För att vi ska vara helt nöjda saknas det bättre positioner i straffområdet. Vi blev inte tillräckligt farliga i våra avslutslägen.

Till den andra halvleken gör Kalmar FF fem byten och spelet blir lite mer böljande än vad vi fick se i den första delen av matchen. Man får lite svårare att ta sig till målchanser och laget släpper även till en del målchanser bakåt. Närmast kvittering kom Mjällby i den 76:e matchminuten med ett avslut utanför straffområdet i kryssribban. Istället för mål där kunde Kalmar FF punktera matchen i den 83:e matchminuten när Edvin Crona fixade en straff. Herman Hallberg la upp bollen på straffpunkten och kunde hur säkert som helst placera in 2-0 för Kalmar FF.

Imorgon väntar återhämtning för de spelarna som spelade ikväll. Sedan är det ledigt på torsdag. Därefter blir det matchförberedande träningar inför helgens match mot Trelleborg, under fredagen och lördagen.

- Det kommer bli lite mer fokus nu på att optimera prestation och resultat. Vi kommer få se byten på söndag men kanske inte i samma utsträckning som vi fått se i de här senaste två matcherna, avslutar Magnus Pehrsson.

Segern ikväll var Kalmar FF:s femte på de sju senaste matcherna och laget är fortfarande obesegrat under försäsongen. Nästa träningsmatch spelas nu på söndag mot Trelleborgs FF kl.14.00 på Gasten IP.

Mål
1-0: Söderqvist (15´)
2-0: Hallberg (Straff 83´)

Kalmar FF:s startelva (3-5-2):
Hampus Strömgren, Emin Nouri, Johan Stenmark, Fidan Aliti, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Herman Hallberg, Isak Magnusson, Viktor Agardius, Romario, Måns Söderqvist. 

Bänk: 
Lucas Hägg-Johansson, Hampus Svensson, Albin Olsson, Chima Akas, Adam Hellborg, Carl Gustafsson, Mahmoud Eid, York Rafael, Adrian Edqvist, Edvin Crona, Johan Arvidsson

Byten
45 min: Henrik Löfkvist ut, Adam Hellborg in
45 min: Piotr Johansson ut, Mahmoud Eid in
45 min: Viktor Agardius ut, Chima Akas in
45 min: Isak Magnusson ut, Adam Hellborg in
45 min: Romario ut, York Rafael in
66 min: Måns Söderqvist ut, Edvin Crona in
69 min: Mahmoud Eid ut, Carl Gustafsson in
90 min: Fidan Aliti ut, Hampus Svensson in

Saknades i kvällens match
Chidiebere Nwakali (Vilar)
Rasmus Elm (Vilar)
Papa Diouf (Vilar)
Viktor Elm (Vilar)
Alexander Ahl Holmström (Vilar) 
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Filip Sachpekidis (Baksida lår)
Rafinha (Ljumskproblem)
Nils Fröling (Sjuk)
Olle Lindqvist (Höft) 

 

Fler nyheter

Se presskonferensen efter KFF- BKH

Intervju med Magnus Pehrsson och Andreas Alm
Sep 21
Se presskonferensen efter KFF- BKH

Oavgjort på Guldfågeln Arena

1-1 mot BK Häcken
Sep 21
Oavgjort på Guldfågeln Arena

Skadeuppdatering i truppen

Läget just nu
Sep 21
Skadeuppdatering i truppen

Truppen mot BK Häcken

Inför lördagens match
Sep 20
Truppen mot BK Häcken

Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

Uppladdning inför BK Häcken på O´Learys i Kalmar
Sep 20
Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

U21: Seger mot IFK Värnamo

Ett ungt KFF vann med 2-0 på Finnvedsvallen
Sep 17
U21: Seger mot IFK Värnamo

U21: Truppen mot IFK Värnamo

Inför dagens match
Sep 17
U21: Truppen mot IFK Värnamo

Träningsschema v.38

Veckan med Kalmar FF
Sep 16
Träningsschema v.38

Besked kring Alexander Jakobsens skada

KFF-mittfältare utgick skadad mot Östersund
Sep 15
Besked kring Alexander Jakobsens skada

Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!

Seger med 2-1 på Jämtkraft Arena
Sep 14
Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!