El Kabir och Maxwell klara för Kalmar FF

Publicerades Monday, 11 March, 2019 12:30

Under lunchen hölls idag en presskonferens på Park Hermina där Kalmar FF presenterade två stycken nyförvärv. Den första spelaren det handlar om är holländske anfallaren Moestafa El Kabir som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommarfönstret. Den andre som har skrivit på är brasilianske anfallaren Maxwell som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 4,5 år.

Anfallaren Moestafa El Kabir kommer närmast från turkiska klubben Ankaragucu där han stått för 6 mål på 14 matcher i högstaligan. Han är även ett känt ansikte för den svenska fotbollspubliken då han tidigare representerat både Mjällby AIF och BK Häcken.

- Det känns väldigt bra att vara här. Jag har vetat om det ett litet tag men det fanns lite pappersarbete att fixa innan allt var 100%. Det är aldrig klart förrän det är klart. Nu är jag glad att vara på plats och det känns bra att vara tillbaka i Sverige, säger Moestafa El Kabir.

På frågan om vad han kan tillföra till årets upplaga av Kalmar FF kommer svaret blixtsnabbt.

- Jag är här för att göra mål och har mycket erfarenhet som jag kan bidra med till de unga spelarna i truppen.

Avtalet är skrivet fram till sommaren och relationen till Thomas Andersson-Borstam var en av faktorerna som gjorde att valet föll på Kalmar FF till slut.

- Jag har snackat mycket med Thomas förut och känner honom sedan tidigare. Vi har alltid haft kontakt under min karriär och har bra koll på varandra. Han gick ganska snabbt med på mina villkor och då snackar jag inte om de finansiella bitarna. Då menar jag längden på avtalet och andra saker som var tvungen att funka för att jag skulle kunna komma hit. Det var det viktigaste för mig efter en rörig tid i Turkiet med allt strul som har varit. Nu kan jag hitta tillbaka till lugnet här och slipper lägga fokus på massa onödiga saker som är vid sidan av fotbollsplanen.

De flesta har bra koll på Moestafa El Kabirs kvalitéer och vad han kan tillföra på fotbollsplanen. Själv anser han att han är en bättre fotbollsspelare idag än för några år sedan.

- Jag har blivit bättre än vad jag var innan. Nu kommer jag från ett väldigt bra halvår i Turkiet där allt flöt på tills problemen började. Vi behöver inte gå in på alla detaljer nu men jag låg i toppen av skytteligan och gjorde flest mål i mitt lag där jag stod för några fantastiska mål.

Innan övergången har han även pratat med tidigare KFF-spelaren Erton Fejzullahu, som skrytit mycket om sin tidigare förening.

- Jag har pratat mycket med Erton och så klart även försökt övertala honom att komma hit. Han har sagt väldigt positiva saker om Kalmar FF vilket gör det enklare att ta ett beslut att skriva på, avslutar Moestafa El Kabir.

Thomas Andersson-Borstam om El Kabir
- El Kabir är en forward som har ett väldigt högt poäng- och målsnitt. Han har snittat ett halvt mål per match i Allsvenskan och det är en spelare som är ganska komplett. Hans kvalitéer är att han är teknisk, stark och aggressiv i sitt spel. Vi tror att han kan bli ett viktigt tillskott med sin erfarenhet, säger Thomas Andersson-Borstam.
 
Det andra nyförvärvet är 24-årige Maxwell som närmast kommer från Resende Brasilien där han stått för 7 mål på de 14 senaste matcherna.    

- Det är en djupledsgående anfallare som Jesper följt under lång tid i Brasilien. Han har även sett ett antal matcher på plats under februari och mars. Maxwell är en spelare med väldigt bra fart och är en bra avslutare som vi ser fram emot att jobba tillsammans med.  säger Thomas Andersson-Borstam.

Maxwell beräknas vara på plats i Kalmar under nästa vecka. Närmre intervju med honom kommer i samband med detta.

Fler nyheter

Se presskonferensen efter KFF- BKH

Intervju med Magnus Pehrsson och Andreas Alm
Sep 21
Se presskonferensen efter KFF- BKH

Oavgjort på Guldfågeln Arena

1-1 mot BK Häcken
Sep 21
Oavgjort på Guldfågeln Arena

Skadeuppdatering i truppen

Läget just nu
Sep 21
Skadeuppdatering i truppen

Truppen mot BK Häcken

Inför lördagens match
Sep 20
Truppen mot BK Häcken

Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

Uppladdning inför BK Häcken på O´Learys i Kalmar
Sep 20
Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

U21: Seger mot IFK Värnamo

Ett ungt KFF vann med 2-0 på Finnvedsvallen
Sep 17
U21: Seger mot IFK Värnamo

U21: Truppen mot IFK Värnamo

Inför dagens match
Sep 17
U21: Truppen mot IFK Värnamo

Träningsschema v.38

Veckan med Kalmar FF
Sep 16
Träningsschema v.38

Besked kring Alexander Jakobsens skada

KFF-mittfältare utgick skadad mot Östersund
Sep 15
Besked kring Alexander Jakobsens skada

Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!

Seger med 2-1 på Jämtkraft Arena
Sep 14
Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!