Diouf och Romario matchvinnare i smålandsderbyt

Publicerades Saturday, 23 March, 2019 16:35

Det blev seger i dagens smålandsderby mot Östers IF på Myresjöhus Arena med 2-1 inför 856 åskådare. Målskyttar för dagen var Papa Diouf och Romario. 

Kalmar började matchen bäst och såg klart piggast ut på Myresjöhus Arena. Efter sju minuters spel gav det resultat när Papa Diouf helt rättvist kunde sätta 1-0 efter ett friläge där han snyggt placerade in bollen bakom en chanslös Tobias Andersson i Öster-målet. 

Efter målet tog sig Öster in i matchen och kunde i den trettonde matchminuten utjämna efter att Adam Hellborg olyckligt satt 1-1 i eget mål bakom Lucas Hägg-Johansson. 

I den 41:a matchminuten skulle dock Kalmar FF ta över ledningen igen när Romario avancerade in mot straffområdet och tryckte in 2-1 med ett välplacerat skott. Målet gjorde att Kalmar kunde gå till halvtidsvila med ledning och mittfältaren Herman Hallberg var nöjd efter den första halvleken. 

- Vi gör en bra första halvlek där vi jobbar för varandra och hittar de ytor som vi har pratat om innan matchen. Jag tycker vi kommer till bra anfall och kommer rätt in i det. 

I den andra halvleken blir det en hel del misstag från båda lagen och även en hel del diskussioner där man märkte att det var ett smålandsderby som utspelade sig på Myresjöhus Arena. Den dåliga gräsmattan gjorde dock att båda lagen fick kämpa hårt för att passningarna skulle gå till rätt adress samtidigt som det blev en hel del frisparkar åt båda hållen.

Resultatet från halvtidsvilan stod sig matchen ut och Kalmar FF vann ganska komfortabelt till slut med 2-1. Nästa helg kliver laget in i Allsvenskan när IK Sirius väntar på Guldfågeln Arena. 

- Vi känner oss redo för att kliva in i allsvenskan nu. Jag tycker vi har kommit långt under försäsonggen och känner oss säkra på hur vi ska agera som lag i de olika situationer som kan uppstå, säger Herman Hallberg efter matchen. 

Han var även väldigt nöjd med stödet från de tillresta Kalmar-supportrarna på läktarplats. 

- Det var skönt med så bra stöd under matchen och vi är väldigt glada att det kom så mycket folk på en träningsmatch för att stötta oss. 

Även Kalmar FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson var nöjd med segern efter matchen och känner att laget har tagit ytterligare kliv i rätt riktning inför den allsvenska premiären. 

- Försvarsmässigt står vi för en kontrollerad och stabil insats. Vi har ett bra presspel men anfallsmässigt tycker jag vi hade för få riktigt bra kombinationer för att vara helt nöjd. Men det var tydligt vilka ytor vi sökte och det var bra att vi fick repetition på det vi vill göra. Helhetskänslan efter matchen är väl att det inte är en match som går till historien. Det var en dålig matta och blåste rejält vilket ställde till det för båda lagen. Det blev mycket närkamper och inte så ordnat spel.

Efter en lyckad försäsong känner Magnus Pehrsson nu att laget är redo att kliva in i den allsvenska premiären och sätta igång med seriespelet. 

- Jag kände redan efter Sundsvallsmatchen att vi var redo för att kliva in i Allsvenskan. Vi har kommit till ett bra ställe för att starta upp seriespelet och ambitionen är att ta sig an varje match och i veckorna jobba för att bli starkare för att uppnå resultat. 


Mål

0-1, Papa Diouf (7´)
1-1, Självmål (13´)
1-2, Romario (41´)


Varningar
Chima Akas, Måns Söderqvist, Adam Hellborg. 

Startelvan mot Östers IF
Lucas Hägg-Johansson- Piotr Johansson, Adam Hellborg, Viktor Agardius- Adrian Edqvist, Romario, Rasmus Elm, Herman Hallberg, Chima Akas- Mahmoud Eid, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Isak Jansson, York Rafael, Måns Söderqvist, Chidiebere Nwakali, Alexander Ahl-Holmström

Byten
30 min: Chima Akas ut, Måns Söderqvist in
45 min: Rasmus Elm ut, Alexander Ahl Holmström in
60 min: Mahmoud Eid ut, Chidiebere Nwakali in
77 min: Romario, Papa Diouf ut, York Rafael, Isak Jansson in

Fler nyheter

Hajdari poängräddare för U19-laget mot IF Elfsborg

En poäng på Borås Arena
Jun 20
Hajdari poängräddare för U19-laget mot IF Elfsborg

Seger mot Hammarby i Kosta

Ahl-Holmström segerskytt
Jun 19
Seger mot Hammarby i Kosta

Startelvan mot Hammarby IF

Inför kvällens match på Ekevallen
Jun 19
Startelvan mot Hammarby IF

Magnus Pehrsson inför onsdagens match mot Hammarby IF

"Det blir ett bra tillfälle att få många i spel mot en allsvensk konkurrent"
Jun 18
Magnus Pehrsson inför onsdagens match mot Hammarby IF

FF-kalendern v.25

Veckans träningar + matcher
Jun 17
FF-kalendern v.25

U19: Oavgjort mot Helsingborgs IF

Isak Jansson målade i kryssmatch
Jun 16
U19: Oavgjort mot Helsingborgs IF

Allsvenskan omg. 23-28 fastställd

Tider och datum för KFF:s matcher under hösten
Jun 14
Allsvenskan omg. 23-28 fastställd

Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

Anmäl öppen för sommarens fotbollscamp
Jun 13
Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

Välkomna till onsdagens Kalmar FF-dag!

Imorgon är det dags på Guldfågeln Arena
Jun 11
Välkomna till onsdagens Kalmar FF-dag!

Kalmar FF:s U19-lag mästare i Holland

KFF försvarade titeln från i fjol
Jun 10
Kalmar FF:s U19-lag mästare i Holland