Förlust i den allsvenska premiären

Publicerades Sunday, 31 March, 2019 17:07

Det blev förlust i den allsvenska premiären mot IK Sirius med 0-2 (0-1) inför 6444 åskådare på Guldfågeln Arena.

Kalmar FF startade matchen bäst och skapade inledningsvis flera lägen utan att lyckas få in ledningsmålet. Man skulle även haft en straff när en försvarare i Sirius stoppade bollen med handen innanför straffområdet. Men Ingen åtgärd från domaren. Istället var det Sirius som tog ledningen med 1-0 efter att Philip Haglund spelat fram bollen till Karl Larsson som slog till på volley. 

Efter målet hade Kalmar FF fortsatt ett stort bollinnehav men hade svårt att skapa några farliga målchanser offensivt. Istället var det Sirius som stod för målchanserna och kunde gå till halvtidsvila med ledning, 0-1.

- Vi kommer ut på rätt sätt till den första halvleken och skapar mycket målchanser på fasta situationer och ska ha en straff i inledningen. Märkligt att den inte döms i det skedet. Sedan bjuder vi på målet till 0-1 från ingenstans vilket blir tufft för oss. Det ger Sirius en skön känsla som de kan bygga vidare på och vi blir väldigt forcerade i vårt spel, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson.

I den andra halvleken skapar Kalmar en del halvchanser men har svårt att skapa något rejält i anfallsväg. Istället ställer Sirius om i slutet av matchen och kan utöka till 2-0 genom Sam Lundholm, vilket även blev slutresultatet. 

- Det blir mycket kamp och andrabollsspel där är vi inte tillräckligt bra idag. Vi har varit vana vid att få kontroll på sakerna under försäsongen vilket vi inte får. Jag känner även att vår frustration i försvarsspelet kommer över på anfallsspelet. Det är klart det blir en besvikelse när vi haft en så bra försäsong och står här med noll poäng och en svag prestation. Papa Diouf klev av på uppvärmningen med en känning i hälsenan och Henrik Löfkvist fick gå ut i halvtid på grund av känning i rumptrakten. Det gjorde att vi tvingades till en del förändringar. Nu gäller det att jobba stenhårt utifrån den här starten och växa därifrån, avslutar Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson.  

Startelvan mot IK Sirius
Lucas Hägg-Johansson- Henrik Löfkvist, Fidan Aliti, Viktor Elm- Piotr Johansson, Rasmus Elm, Herman Hallberg, Isak Magnusson, Chima Akas, Romario, Nils Fröling

Avbytare
Hampus Strömgren, Måns Söderqvist, Emin Nouri, York Rafael, Mahmoud Eid, Adrian Edqvist, Maxwell. 

Byten
45 min: Henrik Löfkvist ut, Adrian Edqvist in
67 min: Nils Fröling ut, Måns Söderqvist in
84 min: Chima Akas ut, Maxwell in

Publiksiffra
6444

Avslut
15-6

Gula kort
0-2 (Elias Andersson, Ian Sirelius) 

Fler nyheter

"Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in"

Intervju med Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg
Jul 17
"Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in"

U21: Förlust mot Halmstads BK

1-3 på Gasten IP
Jul 17
U21: Förlust mot Halmstads BK

U21: Truppen mot Halmstads BK

Inför eftermiddagens match
Jul 17
U21: Truppen mot Halmstads BK

Så är läget för de skadade spelarna

Uppdatering om skadeläget just nu
Jul 15
Så är läget för de skadade spelarna

Träningsschema v.29

Kalmar FF:s träningstider under veckan
Jul 15
Träningsschema v.29

Öppet brev från Kalmar FF:s ordförande Jonas Persson

"Vi är väldigt många som bryr oss om Kalmar FF och mår dåligt när vårt lag underpresterar"
Jul 14
Öppet brev från Kalmar FF:s ordförande Jonas Persson