U21: Seger mot IFK Göteborg!

Publicerades Tuesday, 2 April, 2019 19:13

Det blev seger med 3-2 (1-1) i dagens match för Kalmar FF U21 när IFK Göteborg gästade Fredriksskans. Målskyttar för Kalmar FF var Moestafa El Kabir, Maxwell och York Rafael. 

IFK Göteborg tog ledningen i slutet av den första halvleken och såg ut att gå till halvtidsvila med 1-0 på Fredriksskans. Men med några sekunder kvar löpte Maxwell ifrån sin motståndare och lyfte in bollen i straffområdet där Moestafa El Kabir kunde trycka dit kvitteringen. I den andra halvleken serverade Moestafa El Kabir en passning till Maxwell som drog sin motståndare och sköt ett hårt välplacerat skott som gav Kalmar FF ledningen med 2-1. Med några minuter kvar kom även 3-1 efter att Mahmoud Eid serverat York Rafael som kunde punktera matchen. IFK Göteborg reducerade sedan på tilläggstid med ett frisparksmål. 

- Det var en klart godkänd insats som lag. Förutsättningarna var svåra för bägge lagen med hård vind och en studsig plan men vi kommer in med rätt attityd och tar kampen mot ett hårt fightande IFK Göteborg. För vår del var det många spelare idag som inte spelat tillsammans i matchsituation vilket gjorde att det var en hel del nya relationer där ute. Tittar man spelare för spelare borde vi kunnat prestera bättre men vi gör en klart godkänd prestation. Framförallt gör vi tre väldigt fina mål samt några väldigt fina kombinationer utöver det, framförallt i den andra halvleken, säger Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson.

Nyförvärvet Moestafa El Kabir gjorde sitt första framträdande i den rödvita tröjan och visade direkt att han kommer bli en tillgång för Kalmar FF. Tränare Magnus Pehrsson var nöjd med vad han fick se. 

- Han visar upp väldigt fina aktioner de gångerna han har bollen och visar att han är redo för matchspel. Det var sköna 55 minuter för honom att få idag och även om inte nivån här idag är allsvensk så var det ett viktigt kvitto för honom och för oss.

Förutom Moestafa El Kabir visade även nyförvärvet Maxwell upp fina kvalitéer och stod för ett mål och en målgivande passning. Även hans insats var något som bådar gott inför fortsättningen. 

- Han fick alternera idag med El Kabir om att spela centralt samt ligga i den släpande rollen till vänster. Det var en bra genomkörare för honom för att få förståelse vad vi vill komma åt i de olika rollerna. Jag tyckte han löste det på ett bra sätt och kryddar det med några väldigt fina aktioner, både vid assisten och målet. Framförallt har han en fin spets i sista tredjedelen i sin tempoändring. Det var en ok helhet för honom idag med en bra spets, säger Magnus Pehrsson avslutningsvis. 

Mål
1-1, Moestafa El Kabir
2-1, Maxwell
3-1, York Rafael

Startelva
Hampus Strömgren, Emin Nouri- Hampus Svensson- Adam Hellborg, Adrian Edqvist, Chidiebere Nwakali, Mahmoud Eid, Måns Söderqvist, York Rafael, Maxwell, Moestafa El Kabir

Avbytare
Malte Persson, Carl Gustafsson, Victor Backman, Alexander Ahl-Holmström, David Ahlberg, Edvin Crona

Fler nyheter

Allsvenskan omg. 23-28 fastställd

Tider och datum för KFF:s matcher under hösten
Jun 14
Allsvenskan omg. 23-28 fastställd

Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

Anmäl öppen för sommarens fotbollscamp
Jun 13
Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

Välkomna till onsdagens Kalmar FF-dag!

Imorgon är det dags på Guldfågeln Arena
Jun 11
Välkomna till onsdagens Kalmar FF-dag!

Kalmar FF:s U19-lag mästare i Holland

KFF försvarade titeln från i fjol
Jun 10
Kalmar FF:s U19-lag mästare i Holland

U19-laget klart för semifinal i Holland

Kalmar FF fortsätter imponera i Karel Stegeman Toernooi
Jun 09
U19-laget klart för semifinal i Holland

Bra start på turneringen i Holland för U19-laget

Två segrar under första dagen i Karel Stegeman Toernooi
Jun 08
Bra start på turneringen i Holland för U19-laget

"Vår förening har hamnat i fokus i fotbollssverige de senaste veckorna"

Uppdatering från Kalmar FF:s ordförande Jonas Persson
Jun 07
"Vår förening har hamnat i fokus i fotbollssverige de senaste veckorna"

Missa inte Kalmar FF-dagen!

Boka in sommarens höjdpunkt
Jun 05
Missa inte Kalmar FF-dagen!

Biljetterna släppta till sommarens matcher

Säkra upp dina biljetter idag
Jun 05
Biljetterna släppta till sommarens matcher

Kalmar FF träningsspelar i Kosta

Träningsmatch inbokad mot Hammarby under uppehållet
Jun 03
Kalmar FF träningsspelar i Kosta