Viktor Noring klar för Kalmar FF!

Publicerades Tuesday, 2 April, 2019 16:51

Idag blev det klart att 28-årige målvakten Viktor Noring ansluter till Kalmar FF. Avtalet sträcker sig fram till och med den 15 juli och han gör sitt första träningspass med sina nya lagkamrater under onsdagen.

- Det känns väldigt bra att vara här. Jag har fått ett väldigt bra intryck och det känns verkligen som att Kalmar FF är en förening som är redo att ta nästa steg upp i kedjan. Känslan är att detta kan vara ett bra steg i min karriär där jag kan ta utvecklas vidare, säger Viktor Noring.

Viktor började sin karriär som fotbollsspelare i fyra års ålder i sin moderklubb Husie IF där han stannade tills han var femton år gammal. Därefter gick flyttlasset till Trelleborgs FF där karriären tog fart på allvar.

- Man kan väl säga att det blev starten på min karriär med bland annat debuten i Allsvenskan. Sedan gick flyttlasset till Celtic som blev mitt första utlandsäventyr. Det var en nyttig tid för mig där jag utvecklades väldigt bra som målvakt även om konkurrensen var extremt hård. Men att få jobba med deras målvaktstränare Steven Woods var en viktig tid där man tog med sig mycket.

Efter Celtic har Viktor även varit i Bodö/Glimt, SC Heerenveen, Lyngby BK, Heart of Midlothian och nu senast Landskrona BoIS. Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam är nöjd med Kalmar FF:s senaste tillskott.

- Vi har haft en plan att vi ska vara tre målvakter i truppen. Därför känns det skönt att vi nu gjort klart med Viktor Noring som har stor erfarenhet från både högsta nivå nationellt och internationellt. Vi ser fram emot att jobba tillsammans och önskar honom varmt välkommen till föreningen, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson-Borstam.

Fler nyheter

U19: Seger mot GIF Sundsvall

3-2 på Gasten IP
Aug 24
U19: Seger mot GIF Sundsvall

Seger i Svenska Cupen

York Rafael matchvinnare för Kalmar FF
Aug 21
Seger i Svenska Cupen

Startelvan mot FC Rosengård

Inför kvällens match
Aug 21
Startelvan mot FC Rosengård

Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Jesper Norberg & Karl Holst i första avsnittet
Aug 20
Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Truppen mot FC Rosengård

Inför morgondagens match i Svenska Cupen
Aug 20
Truppen mot FC Rosengård

U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Offensiv mittfältare klar för U19-laget
Aug 20
U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

U19-spelare uppflyttad
Aug 19
Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

Välkommen på medlemsträff

Medlemsträff på Guldfågeln Arena
Aug 19
Välkommen på medlemsträff

Träningsschema v.34

Träning + matcher i veckan
Aug 19
Träningsschema v.34

Seger på Friends Arena!

Jakobsen och Aliti segerskyttar
Aug 18
Seger på Friends Arena!