Oavgjort mot IF Elfsborg på Guldfågeln Arena

Publicerades Sunday, 26 May, 2019 19:43

Kvällens match mot IF Elfsborg på Guldfågeln Arena slutade 1-1 (0-0). Kalmar tog ledningen i den 79:e matchminuten efter att Piotr Johansson slagit ett inlägg som Gustav Henriksson skickade in i eget mål. Elfsborgs mål gjordes tre minuter senare genom Simon Strand. 

Det blev en jämn historia i dagens match på Guldfågeln Arena där publiken fick se mycket ställningskrig och väldigt få målchanser. Flertalet situationer ledde till mycket frustration och spelarna visade upp en härlig kampvilja.

- Det blev en ganska ryckig match där det inte blev så ordnat spel. Vi försöker spela mycket kantspel och Elfsborg försökte gå centralt. Första halvlek är vi ganska statiska och känns spända när vi får boll vilket ledde till att det inte blev så högt underhållningsvärde, sa KFF:s tränare Magnus Pehrsson om den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte det vara tillknäppt åt båda håll. Det skulle dröja fram till den 60:e matchminuten innan den gyllene målchansen dök upp. Nils Fröling fick en fin passning av Romario och kom fri mot målvakten från en kantposition. Vinkeln blev dock för dålig och Frölings skott kunde räddas av Elfsborgs-keepern Stuhr-Ellegaard. Men tjugo minuter senare skulle ledningsmålet komma för Kalmar FF.

Piotr Johansson tog en löpning längs högerkanten och slog ett inlägg in mot straffområdet. Först på bollen kom Elfsborgs-backen Gustav Henriksson som oturligt kunde skicka in 1-0 för Kalmar FF i den 79:e matchminuten. 

Tyvärr blev inte glädjen långvarig för Kalmar FF:s del. Tre minuter efter ledningsmålet blev det en tilltrasslad situation i straffområdet där bollen gick ut till Simon Strand utanför straffområdet. Med ett välplacerat skott skickade han in 1-1 bakom en chanslös Lucas Hägg-Johansson, vilket även blev slutresultatet.  

- Vi gör en bättre andra halvlek där jag tycker Eid och Magnusson sätter liv i vår vänstersida. Det är vi som driver matchen lite mer än Elfsborg och tar även ledningen. Tyvärr tappar vi den och får bara en poäng. Det känns surt med ytterligare en oavgjord match men det är bara kriga vidare, säger Magnus Pehrsson.

Startelvan i dagens match
Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Viktor Elm, Viktor Agardius, Piotr Johansson, Rasmus Elm, Romario, Måns Söderqvist, Chima Akas, Papa Diouf, Nils Fröling

Avbytare
Viktor Noring, Moestafa El Kabir, Mahmoud Eid, Herman Hallberg, Isak Magnusson, Rafinha, Maxwell

Mål
1-0 Självmål (79´), 1-1 Simon Strand (82´)

Byten
53 min: Papa Diouf ut, Maxwell in
61 min: Måns Söderqvist ut, Isak Magnusson in
66 min: Chima Akas ut, Isak Magnusson in

 

Fler nyheter

Välkommen till Kalmar FF, Samuel Adrian!

KFF lånar in mittfältare från Malmö FF
Jul 18
Välkommen till Kalmar FF, Samuel Adrian!

"Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in"

Intervju med Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg
Jul 17
"Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in"

U21: Förlust mot Halmstads BK

1-3 på Gasten IP
Jul 17
U21: Förlust mot Halmstads BK

Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

Anmäl öppen för sommarens fotbollscamp
Jul 17
Anmälan Kalmar FF Fotboll Camp 2019

U21: Truppen mot Halmstads BK

Inför eftermiddagens match
Jul 17
U21: Truppen mot Halmstads BK

Så är läget för de skadade spelarna

Uppdatering om skadeläget just nu
Jul 15
Så är läget för de skadade spelarna

Träningsschema v.29

Kalmar FF:s träningstider under veckan
Jul 15
Träningsschema v.29