Förlust mot Djurgårdens IF

Publicerades Monday, 1 July, 2019 21:13

‪Det blev förlust med 2-0 (0-0) i kvällens match borta mot Djurgården. Matchen var mållös fram till den 87:e matchminuten då mittbacken Marcus Danielsson nickade in ledingsmålet för hemmalaget. Minuterna senare kom även 2-0 efter en omställning som avslutades av Mohamed Buya Turay. 

Den första halvleken blev en ganska chansfattig historia för båda lagen där Kalmar FF visade upp ett starkt försvarsspel men hade svårt att skapa några farligheter framåt. Man skapade en del halvchanser genom Maxwell som tog sig in i straffområdet och var nära två gånger om att sätta dit ledningsmålet. Även Djurgården skapade en hel del halvchanser under den första halvleken där merparten var skott utifrån som KFF:s målvakt Lucas Hägg-Johansson ganska enkelt kunde ta hand om. 0-0 efter den första halvleken. Ett resultat som speglade de första 45 minuterna väl. 

I den andra halvleken öppnade Djurgården klart piggast och började etablera ett stort tryck mot Kalmars mål. Matchens lirare, Lucas Hägg-Johansson, stod för en fantastisk match och visade gång på gång vilken fantastisk allsvensk målvakt han är. Det såg även länge ut som att han skulle få hålla nollan. Men efter en hel del målchanser och flertalet högklassiga räddningar från Hägg-Johansson orkade Kalmar inte stå emot längre. I den 87:e matchminuten fick Djurgården en hörna från höger där Jonathan Ring hittade fram till Marcus Danielsson som kunde nicka in ledningsmålet för hemmalaget. Kalmar flyttade sedan fram positionerna i slutskedet av matchen och gick för kvitteringen. Men istället för 1-1 kunde Djurgården kontra och öka på ledningen till 2-0, vilket även blev slutresultatet. Målet inprickat av anfallaren Mohamed Buya Turay. 

Djurgårdens IF- Kalmar FF 2-0 (0-0)
Mål: Marcus Danielsson (87´), Mohamed Buya Turay (91´)

Startelvan
Lucas Hägg Johansson - Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti - Piotr Johansson, Romario, Rasmus Elm, Rafinha - Maxwell, Nils Fröling

Byten
55 min: Rafinha ut, Måns Söderqvist in
67 min: Maxwell ut, Papa Diouf in
76 min: Nils Fröling ut, Isak Magnusson in

Ett stort tack till alla rödvita supportrar som tagit sig till Stockholm idag för att stötta oss på plats! Nu gäller det att ladda om och ta nya tag inför lördagens match på Guldfågeln Arena när AIK kommer på besök i en match som startar kl.16.00. Hjärtligt välkomna då!

Fler nyheter

Se presskonferensen efter KFF- BKH

Intervju med Magnus Pehrsson och Andreas Alm
Sep 21
Se presskonferensen efter KFF- BKH

Oavgjort på Guldfågeln Arena

1-1 mot BK Häcken
Sep 21
Oavgjort på Guldfågeln Arena

Skadeuppdatering i truppen

Läget just nu
Sep 21
Skadeuppdatering i truppen

Truppen mot BK Häcken

Inför lördagens match
Sep 20
Truppen mot BK Häcken

Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

Uppladdning inför BK Häcken på O´Learys i Kalmar
Sep 20
Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

U21: Seger mot IFK Värnamo

Ett ungt KFF vann med 2-0 på Finnvedsvallen
Sep 17
U21: Seger mot IFK Värnamo

U21: Truppen mot IFK Värnamo

Inför dagens match
Sep 17
U21: Truppen mot IFK Värnamo

Träningsschema v.38

Veckan med Kalmar FF
Sep 16
Träningsschema v.38

Besked kring Alexander Jakobsens skada

KFF-mittfältare utgick skadad mot Östersund
Sep 15
Besked kring Alexander Jakobsens skada

Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!

Seger med 2-1 på Jämtkraft Arena
Sep 14
Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!