Förlust mot Djurgårdens IF

Publicerades Monday, 1 July, 2019 21:13

‪Det blev förlust med 2-0 (0-0) i kvällens match borta mot Djurgården. Matchen var mållös fram till den 87:e matchminuten då mittbacken Marcus Danielsson nickade in ledingsmålet för hemmalaget. Minuterna senare kom även 2-0 efter en omställning som avslutades av Mohamed Buya Turay. 

Den första halvleken blev en ganska chansfattig historia för båda lagen där Kalmar FF visade upp ett starkt försvarsspel men hade svårt att skapa några farligheter framåt. Man skapade en del halvchanser genom Maxwell som tog sig in i straffområdet och var nära två gånger om att sätta dit ledningsmålet. Även Djurgården skapade en hel del halvchanser under den första halvleken där merparten var skott utifrån som KFF:s målvakt Lucas Hägg-Johansson ganska enkelt kunde ta hand om. 0-0 efter den första halvleken. Ett resultat som speglade de första 45 minuterna väl. 

I den andra halvleken öppnade Djurgården klart piggast och började etablera ett stort tryck mot Kalmars mål. Matchens lirare, Lucas Hägg-Johansson, stod för en fantastisk match och visade gång på gång vilken fantastisk allsvensk målvakt han är. Det såg även länge ut som att han skulle få hålla nollan. Men efter en hel del målchanser och flertalet högklassiga räddningar från Hägg-Johansson orkade Kalmar inte stå emot längre. I den 87:e matchminuten fick Djurgården en hörna från höger där Jonathan Ring hittade fram till Marcus Danielsson som kunde nicka in ledningsmålet för hemmalaget. Kalmar flyttade sedan fram positionerna i slutskedet av matchen och gick för kvitteringen. Men istället för 1-1 kunde Djurgården kontra och öka på ledningen till 2-0, vilket även blev slutresultatet. Målet inprickat av anfallaren Mohamed Buya Turay. 

Djurgårdens IF- Kalmar FF 2-0 (0-0)
Mål: Marcus Danielsson (87´), Mohamed Buya Turay (91´)

Startelvan
Lucas Hägg Johansson - Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti - Piotr Johansson, Romario, Rasmus Elm, Rafinha - Maxwell, Nils Fröling

Byten
55 min: Rafinha ut, Måns Söderqvist in
67 min: Maxwell ut, Papa Diouf in
76 min: Nils Fröling ut, Isak Magnusson in

Ett stort tack till alla rödvita supportrar som tagit sig till Stockholm idag för att stötta oss på plats! Nu gäller det att ladda om och ta nya tag inför lördagens match på Guldfågeln Arena när AIK kommer på besök i en match som startar kl.16.00. Hjärtligt välkomna då!

Fler nyheter

Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

KFF ställs mot AIK, ÖIS och J-Södra
Nov 11
Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

KFF klart för Allsvenskan 2020
Nov 10
Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

Truppen mot IK Brage

Inför söndagens match
Nov 09
Truppen mot IK Brage

Stort intresse för söndagens kvalmatch

Köp din biljett till söndagens match
Nov 08
Stort intresse för söndagens kvalmatch

Nils Fröling i blågult

KFF-spelare i U21-landslaget
Nov 07
Nils Fröling i blågult

Seger i första kvalmatchen

Herrem och Fröling målskyttar
Nov 06
Seger i första kvalmatchen

Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Supporterinformation från KFF:s SLO
Nov 06
Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Truppen mot IK Brage

Inför onsdagens kvalmatch
Nov 05
Truppen mot IK Brage

TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna

Supportrarna kraftsamlar inför onsdag och söndag
Nov 05
TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna

Information inför söndagens kvalmatch på Guldfågeln Arena

Biljettsläpp imorgon kl.12.30!
Nov 04
Information inför söndagens kvalmatch på Guldfågeln Arena