Välkommen till Kalmar FF, Alexander Jakobsen!

Publicerades Saturday, 10 August, 2019 20:00

Idag blev det klart att Alexander Jakobsen ansluter till Kalmar FF på lån från IFK Norrköping. Avtalet gäller resten av säsongen och han gör sin första träning med laget under söndagen.

Alexander Jakobsen, varmt välkommen till Kalmar FF!
- Tack så mycket.

Kan du berätta lite om din bakgrund som fotbollsspelare hittills och vad som tagit dig dit där du är idag?
- Det började i Köpenhamn där jag i ungdomsåren representerade Lyngby BK och fick spela mycket matcher och lägga min grund som fotbollsspelare. Därefter gick flyttlasset som ungdomsproffs till PSV Eindhoven där jag stannade i tre säsonger. Jag lärde mig väldigt mycket under denna tiden med den holländska kulturen och den tekniska fotbollen som finns där. Sedan flyttade jag till Falkenberg där det blev mycket kamp för överlevnad. Jag flyttade sedan till Bodö Glimt och fortsatte min utveckling. Där blev det en hel del fysisk fotboll vilket även var nyttigt för mig som fotbollsspelare. Därefter blev det Viborg i Danmark där jag hade en bra tid och nu senast har jag representerat IFK Norrköping. Till en början gick det bra och sedan vet jag inte vad som hände. Nu brinner jag för att hitta tillbaka som fotbollsspelare och visa vad jag kan göra. Jag vill även tacka Kalmar FF för att de ger mig denna möjligheten. Det ska bli spännnade det här och jag ser fram emot att få komma igång. 

Vi som följt Allsvenskan senaste åren vet att du är en dribbler med bra teknik som gillar att bjuda publiken på det lilla extra. Skulle du säga att du är samma fotbollsspelare idag som för några år sen?
- Nej, det skulle jag inte säga. Jag har blivit bättre mentalt och skaffat mig mer erfarenhet.

Men om du får beskriva dig själv som fotbollsspelare och dina största kvalitéer?
- Jag skulle säga att jag är en kreativ fotbollsspelare som älskar att skapa målchanser för laget och ge publiken något att se på. Jag kan även användas på flera offensiva positioner men känner att jag gör bäst nytta som ”10:a”.

Du verkar vara en person som engagerar och berör även vid sidan av fotbollen. Du har ett Instagramkonto med bland annat 100 000 följare?
- Ja, jag är lite annorlunda och sticker nog ut lite från mängden. Jag gillar att vara kreativ, både på och vid sidan av fotbollsplanen. Anledningen till alla följare är nog efter min A-landskamp för Egypten. Där var det många som började följa mig och de har en stor passion för spelarna som har representerat deras landslag.

I början gick det riktigt bra för dig i IFK Norrköping men i år har det gått lite tyngre. Hur ser du på din säsong så här långt i Allsvenskan?
- Jag har tränat väldigt hårt och hållit mig i så bra form som jag kan. Nu känner jag mig redo för att visa vad jag kan här. Det viktigaste av allt är att vi börjar vinna fotbollsmatcher och jag kommer göra allt för att bidra med det jag kan och göra det som är bra för laget.

Du kommer till ett Kalmar FF som i dagsläget befinner sig på kvalplats i Allsvenskan. Vad hoppas du kunna tillföra till laget här under hösten?
- Jag vill bidra med min kreativitet och hjälpa laget att nå resultat och börja vinna fotbollsmatcher. Samtidigt vill jag visa vem jag är och vad jag kan. Sedan känner jag så klart till ganska mycket om Kalmar då jag mött de flera gånger innan. Det finns många spelare här med riktigt hög kvalitét och jag ser fram emot att få spela tillsammans med dem.

Har du spelat med någon i laget tidigare?
- Jag känner Mahmoud Eid lite sedan tidigare då han var och testade i Falkenberg samtidigt som jag var där. Men ingen annan. Däremot har jag ju mött de här spelarna flera gånger i Allsvenskan och vi har bra koll på varandra. Det ska bli kul att träffa alla imorgon. 

Hur gick tankarna när du fick höra att Kalmar FF var intresserade av att få hit dig?
- För mig var det viktigaste att komma vidare från Norrköping och få speltid. Fotboll betyder allt för mig och jag måste få komma till en klubb som tror på mig och där jag får spela. När denna möjligheten dök upp att få speltid så tvekade jag inte. Jag ser även fram emot att få spela för Magnus Pehrsson som jag känner till sedan hans tid i Ålborg. Jag såg en hel del av deras matcher på tv då och gillade deras sätt att spela fotboll. Sedan har jag spelat på Guldfågeln Arena med IFK Norrköping och var redan då väldigt imponerad över den arenan ni har här.

Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg om Alexander Jakobsen
- Det är en offensiv spelare vi har fått hit som kan spela både offensiv mittfältare och forward. Han har en väldigt stor potential och kommer överraska många här i Kalmar. Han har väldigt bra spelsinne och är bra i sitt kombinationsspel. Han är även duktig på att sätta sig själv och sina medspelare i bra lägen för avslut. Det är de sakerna vi kände att vi behövde få in som komplettering till det vi har. Därför är vi jättenöjda med att Alexander valde Kalmar FF. 

Fler nyheter

Seger i Svenska Cupen

York Rafael matchvinnare för Kalmar FF
Aug 21
Seger i Svenska Cupen

Startelvan mot FC Rosengård

Inför kvällens match
Aug 21
Startelvan mot FC Rosengård

Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Jesper Norberg & Karl Holst i första avsnittet
Aug 20
Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Truppen mot FC Rosengård

Inför morgondagens match i Svenska Cupen
Aug 20
Truppen mot FC Rosengård

U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Offensiv mittfältare klar för U19-laget
Aug 20
U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

U19-spelare uppflyttad
Aug 19
Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

Välkommen på medlemsträff

Medlemsträff på Guldfågeln Arena
Aug 19
Välkommen på medlemsträff

Träningsschema v.34

Träning + matcher i veckan
Aug 19
Träningsschema v.34

Seger på Friends Arena!

Jakobsen och Aliti segerskyttar
Aug 18
Seger på Friends Arena!

Seger för U19-laget mot Hammarby

Ossian Hallberg och Arton Podrimcaku målskyttar
Aug 17
Seger för U19-laget mot Hammarby