Välkommen till Kalmar FF, Jesper Manns!

Publicerades Saturday, 10 August, 2019 10:16

Idag blev det klart att 24-årige Jesper Manns ansluter till Kalmar FF från IF Elfsborg. Ytterbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig över resten av säsongen och gör sitt första träningspass med Kalmar FF under förmiddagen.

Jesper Manns, varmt välkommen till Kalmar och Kalmar FF!
- Tack så mycket.

Kan du berätta om hur din karriär har sett ut så här långt och vad som tagit dig dit där du är idag?
- Fotbollskarriären började en gång i tiden i Eskilstuna i divison 1 där jag stannade under en säsong. Därefter gick flytten till Jönköping och J-Södra när jag var 17 år gammal. Efter två år där fick jag ett erbjudande om att skriva på för IF Elfsborg där jag nu har varit de senaste 4,5 åren.

Nu har du skrivit på ett avtal med Kalmar FF som sträcker sig resten av säsongen. Hur bra koll har du på din nya förening?
- Jag vet att man tog SM-guld 2008 och sedan har jag koll på några spelare i truppen. Det är ingen jag känner sedan tidigare men jag har lirat med Piotr Johansson i landslagssammanhang några år tillbaka.

Kan du berätta om dina tankar inför hösten och varför valet föll på Kalmar FF?
- Jag kände direkt när jag fick höra om intresset att det skulle vara ett bra steg för mig och min utveckling. Det kändes helt rätt. Jag känner mig redan som en Kalmarspelare även fast jag inte varit här innan, vilket är en härlig känsla. Nu vill jag försöka hjälpa till så mycket som möjligt på alla möjliga sätt jag kan.

Många är så klart nyfikna på vilka kvalitéer du kan komma in och bidra med till Kalmar FF här under hösten. Hur ser du på dig själv som fotbollsspelare?
- Min styrka är min snabbhet och min explosivitet. Det är så jag ser på mig själv som fotbollsspelare och de egenskaperna som sticker ut. Sedan är jag väl ganska stark i närkampsspelet också.

Du är en offensiv spelare som gillar att gå framåt och jag vet att du använts både som ytterback och yttermittfältare. Var känner du att du kan göra störst nytta?
- Jag ser mig själv först och främst som en ytterback som vill stänga igen sin kant men även komma iväg på offensiva räder och hjälpa till framåt.

Det har varit en ganska tuff säsong för dig hittills. Vilken form känner du att du är i för tillfället?
- Det är skillnad att spela matcher varje vecka. Självklart är det så. Men jag är frisk och har hållit igång mycket och spelat U21-matcher vilket har varit ett bra sätt att hitta tillbaka. Men jag känner mig absolut redo att kliva in.

KFF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg om nyförvärvet Jesper Manns
- Det var en viktig pusselbit och jättekul att vi lyckades landa Jesper till Kalmar FF. Vi ville ha en spelare som kan komma in och vara med och lyfta laget och där känner vi att vi hittat helt rätt. Jesper kommer att bidra direkt med sin erfarenhet, kvalitét och fart.

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42