"Vi räknar med att ytterligare två spelare ansluter innan fönstret stänger"

Publicerades Saturday, 10 August, 2019 13:26

Idag blev det klart att ytterbacken Jesper Manns blev Kalmar FF:s andra sommarvärvning och vi tog ett snack med sportchefen Jesper Norberg för att höra hur det fortsatta arbetet ser ut kring nya spelare in.

Jesper Norberg, Jesper Manns anslöt idag från IF Elfsborg. Kan du berätta lite hur ni har tänkt kring värvningen och vilken position det är tänkt att han ska konkurrera om?
- Jesper är en ytterback/wingback som kan spela på både vänster och höger sida. Så det är i de positionerna han är värvad. Det är en spelare med hög fart och som vill gå framåt och det var detta tillsammans med hans erfarenhet som gjorde att vi ville ta honom till Kalmar.

Transferfönstret är öppet fram tills på tisdag. Hur jobbar ni sista tiden här fram tills att det stänger? Kommer vi få se ytterligare värvningar presenteras och i så fall vilka positioner?
- Vi jobbar, precis som innan, väldigt intensivt. Det innebär att vi tittar på en mängd alternativ och kartlägger olika spelare som passar in i de kriterier vi söker. Det är ett dygnet-runt-arbete där det främst är jag och Jörgen Petterson som kämpar på med det. Sedan tittar jag på ekonomiska förutsättningar parallellt och i slutet av processen blir även Magnus involverad. Vi är nära lösningar på ett par håll men jobbar också parallellt med andra alternativ om något inte skulle falla på plats, så vi är förberedda då saker kan ändra sig snabbt. Så det är ganska många spår igång samtidigt. Vi räknar med att ytterligare två spelare kommer att ansluta innan fönstret stänger. En viktig parameter är att försöka hitta spelare som, förutom på kort sikt kan vara med och lyfta laget, också kan vara möjliga att ha kvar hos oss även efter denna höst. I en del fall kanske det inte blir så men det är något vi försöker arbeta efter. Det är då också, såväl lång som kortsiktigt, viktigt att vi rekryterar spelare med andra egenskaper än dem vi har i truppen just nu. Så vi får fler verktyg att jobba och välja mellan.

Vilka positioner och egenskaper är det vi framförallt som vi söker efter just nu?
- Med både Papa Diouf och Alexander Ahl Holmström skadade just nu så tittar vi såklart även på anfallare. Som sagt, det är viktigt att vi hittar rätt spelare med egenskaper som kompletterar de vi redan har på ett bra sätt. Att rekrytera till anfallspositionen är ett speciellt arbete, det är en position där många klubbar söker en liknande spelartyp och konkurrensen gör arbetet lite svårare. Men vi har en klar bild över vilken spelartyp vi vill ha in och vi har några processer igång så vi jobbar på med målet att bli klara innan tisdag med en anfallare.

Om vi tittar på våra egna spelare är det en del rykten just nu runt bland annat Piotr Johansson som ryktats till Lech Poznan. Finns det konkret intresse för honom i dagsläget?
- Vi har fått ett bud på Piotr nu men det ligger alldeles för långt ifrån det som vi kan acceptera, så det måste höjas till minst det dubbla ifall vi ens ska vara villiga att diskutera vidare. Piotr är en viktig spelare för oss och vi vet vad han kommer tillföra laget då han är tillbaka efter skada.

Lucas Hägg-Johansson, Herman Hallberg och Fidan Aliti är andra spelare som det pratats om som ryktats på väg ut. Finns det något konkret intresse som kommit in i dagsläget för dessa spelare? 
- Nej, det ryktas väldigt mycket i dessa tider. Men det finns inte, och har inte funnits, något konkret intresse förmedlat till oss kring någon av dessa spelare.

 

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42