Truppen mot Örebro SK

Publicerades Sunday, 11 August, 2019 13:45

Imorgon, måndag, är det dags för ny hemmamatch på Guldfågeln Arena när Kalmar FF tar emot Örebro SK i omgång 19 av Allsvenskan. Har du inte köpt biljetter till matchen ännu kan du göra det här. Magnus Pehrsson har tagit ut en 21-mannatrupp till matchen där båda nyförvärven, Jesper Manns och Alexander Jakobsen, ingår.

Magnus Pehrsson, Örebro SK väntar på Guldfågeln Arena imorgon. Hur går dina tankar inför matchen?
- Det är en match som är viktig för oss och vi vill få till en bra prestation med hårt arbete och en väldigt stor närvaro, vilket jag tycker vi visade upp senast och vill bygga vidare på. Vi kanske inte kan räkna med lika stor publik imorgon som senast men jag hoppas att vi får ett lika fint stöd som i de senaste matcherna. Det har varit en fantastisk stämning som betyder mycket för gruppen och upphämtningen senast sitter färskt i våra minnen. Hoppas det gör det hos publiken också och att vi kan bygga vidare på det tillsammans.

Ni har förstärkt med två spelare de senaste dagarna, Jesper Manns och Alexander Jakobsen. Vad hoppas du att de ska tillföra till laget?
- Jag hoppas att de ska komma in med ny energi. Det är två spelare som båda haft begränsat med speltid men känner Allsvenskan väl och jag räknar med att de, på väldigt kort tid, kan komma in och hjälpa oss. Det är därför vi har tagit hit dem. Båda spelarna har fart och löpvilja som är naturligt i deras egenskaper. De är också skickliga i en mot en-spelet, både defensivt och offensivt. Det är egenskaper som vi mår bra av att ha hos oss.

Det är ett formstarkt ÖSK som kommer hit imorgon. Hur ser du på de som motståndare?
- De har tagit sju poäng på de senaste tre matcherna och har presterat bra. Det är ett bollskickligt lag som också lyckats förvalta sina prestationer till mål. På det sättet finns det en respekt för Örebro samtidigt som vi känner att vårt självförtroende har höjts efter de senaste prestationerna. Vi har flera alternativ att välja mellan i takt med att spelare kommer tillbaka. Det gör att konkurrensen är hårdare och jag tycker vi har haft en bra vecka med våra förberedelser inför matchen. Vi är startklara och går för att vinna matchen.

Det var en härlig upphämtning senast mot Hammarby där 0-2 blev 2-2 på några minuter. Hur mycket skulle du säga att den matchen betyder för gruppen inför fortsättningen?
- Det var viktigt för oss. Fotboll handlar om att göra fler mål än sin motståndare. Nu lyckades vi inte hela vägen fram. Men vi kom tillbaka i ett svårt läge och det tar vi med oss inför fortsättningen.

Filip Sachpekidis och Viktor Elm är tillbaka i truppen efter sina skador. Vad betyder det för laget att de återigen finns uttagningsbara?
- Det betyder så klart jättemycket. Om vi börjar med Viktor var vi lite oroliga efter hans skada med tanke på hans historik med sitt knä. Men han har gått för fullt i veckan och sett väldigt pigg ut. Hans ledaregenskaper och personlighet är viktigt för laget och det är tacksamt att han är tillbaka. Tittar vi på Filip är det en spelare vi inte fått se så mycket av i år. Nu finns han med i truppen igen och har en bit kvar att vara en 90-minutersspelare. Men han är ändå redo för match. Han och Alexander Jakobsen är inte helt olika som fotbollsspelare. De har mycket fart och duktiga i en mot en-situationer där de kan skapa saker på egen hand med sin skicklighet. Det känns bra med de verktygen till matchen.

Rasmus Elm och Papa Diouf saknas fortfarande. När hoppas vi att de kan vara tillbaka i truppen?
- Papa Diouf gjorde framsteg idag och klarade de testerna vi gjorde på ett bra sätt. Därför tror vi att han kan börja träna för fullt i början av veckan som kommer. När det gäller Rasmus Elm är han bättre efter sin sjukdom. Han ska träffa läkare imorgon för att göra en avstämning och se hur läget är. Därefter får vi göra en bedömning om när han kan vara tillbaka i spel.

Truppen mot Örebro SK
Samuel Adrian
Viktor Agardius
Fidan Aliti
Mahmoud Eid
Viktor Elm
Nils Fröling
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Alexander Jakobsen
Henrik Löfkvist
Jesper Manns
Isak Magnusson
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
York Rafael
Rafinha
Romario
Måns Söderqvist
Filip Sachpekidis


Ej uttagningsbara
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Johan Stenmark (Knä)
Piotr Johansson (Lår)
Rasmus Elm (Sjuk)
Papa Diouf (Vad)
Alexander Ahl-Holmström (Underarm)

Tre senaste matcherna mot Örebro SK på Guldfågeln Arena
2018-08-27, Kalmar FF- Örebro SK 0-1
2017-06-03, Kalmar FF- Örebro SK 0-1
2016-05-02, Kalmar FF- Örebro SK 3-2

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42