Truppen mot GIF Sundsvall

Publicerades Tuesday, 24 September, 2019 12:58

Ikväll kl.19.00 tar Kalmar FF emot GIF Sundsvall hemma på Guldfågeln Arena. Båda lagen kämpar för ett nytt allsvenskt kontrakt och det är mycket på spel för båda lagen. KFF:s tränare Magnus Pehrsson är optimistisk inför uppgiften.

- Det är en match där vi går för seger så klart. Inget tvivel om den saken. Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan och precis som vanligt krävs det en perfekt insats för att komma därifrån med 3 poäng. Jag förväntar mig en jämn och hård match. Skadeläget har ljusnat för vår del vilket gjorde att vi kunde rotera lite senast på spelare som är fräscha. Vi har även starkare val på bänken än på länge. Det känns som det kommer bli en tuff match men vi har goda möjligheter, säger Magnus Pehrsson inför matchen.

Senaste matchen mot BK Häcken slutade oavgjort efter en fin prestation i den första halvleken från Kalmars sida. Nu hoppas man hitta fram till en insats som är mer stabil över 90 minuter.

- Det var en väl genomförd första halvlek från vår sida. Vi överraskade Häcken i vårt sätt att agera vilket gav oss ett övertag. Spelarna jobbade disciplinerat och visade styrka i både anfall och försvar. Andra halvlek är jag inte lika nöjd med som helhet. Självklart jagar Häcken ett mål och sätter press med sin offensiv, vilket gör att vi inte får dominera matchen på samma sätt. Vi orkar inte riktigt fullfölja det vi visade upp under den första halvleken. Sedan är vi millimeter från att få en straff och få ett ypperligt läge att göra 2-0. Istället kommer 1-1 i anfallet efter. Sedan har Nils Fröling ett gyllene läge med minuterna kvar. Tittar vi över 90 minuter är det en godkänd insats från vår sida.

Senaste matchen spelades i lördags och spelarna har endast två vilodagar mellan matcherna. Något som Magnus Pehrsson och alla i det sportsliga teamet varit extra noggranna med att lägga upp dagarna mellan match så bra som möjligt. 

- När man jobbat med landslag är man van hur man ska lägga upp tiden vid tillfällen med få vilodagar. Det gäller att hitta en optimal plan med sömn, kost, möten m.m. Vi har försökt underlätta för spelarna så mycket som möjligt de första två dygnen. Idag är det match och vi körde en lättare aktivering på förmiddagen följt av ett matchmöte. Sedan tog vi en gemensam lunch med alla spelarna. Sedan får dem vila nu under eftermiddagen. Vi är redo att ta oss an Sundsvall ikväll!

Truppen mot GIF Sundsvall (Tre stycken spelare tas bort innan matchstart)
Viktor Agardius
Alexander Ahl-Holmström
Fidan Aliti
Viktor Elm
Rasmus Elm
Nils Fröling
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Geir André Herrem
Lucas Hägg-Johansson
Isak Jansson
Henrik Löfkvist
Jesper Manns
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
Rafinha
York Rafael
Romario
Filip Sachpekidis
Måns Söderqvist

Ej uttagningsbara
Piotr Johansson (Lår)
Alexander Jakobsen (Knä)
Johan Stenmark (Knä)
Chidiebere Nwakali (Sjuk)
Isak Magnusson (Avstängd)

Kvällens match startar kl.19.00 på Guldfågeln Arena och biljetter till matchen köper du här. Missa inte att KFF-mittfältaren Alexander Jakobsen kommer till hemmastå kl.18.30 och snackar upp inför matchen med alla supportrar. Hjärtligt välkomna!

Fler nyheter

Karl Holst klar för ytterligare ett år

Viktig pusselbit på plats inför 2020
Nov 15
Karl Holst klar för ytterligare ett år

Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

KFF ställs mot AIK, ÖIS och J-Södra
Nov 11
Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

KFF klart för Allsvenskan 2020
Nov 10
Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

Truppen mot IK Brage

Inför söndagens match
Nov 09
Truppen mot IK Brage

Stort intresse för söndagens kvalmatch

Köp din biljett till söndagens match
Nov 08
Stort intresse för söndagens kvalmatch

Nils Fröling i blågult

KFF-spelare i U21-landslaget
Nov 07
Nils Fröling i blågult

Seger i första kvalmatchen

Herrem och Fröling målskyttar
Nov 06
Seger i första kvalmatchen

Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Supporterinformation från KFF:s SLO
Nov 06
Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Truppen mot IK Brage

Inför onsdagens kvalmatch
Nov 05
Truppen mot IK Brage