Truppen mot Helsingborgs IF

Publicerades Sunday, 29 September, 2019 16:44

Laget tränade ett förmiddagspass under söndagen och satte sig därefter på bussen mot Helsingborg för att ladda upp inför morgondagens match på Olympia. Victor Wolf är huvuddomare i matchen som tillhör omgång 26 av Allsvenskan och startar kl.19.00. 

- Det är ett revanschsuget lag som kommer ta sig an Helsingborgs IF imorgon. Veckan har varit full av koncentration och intensitet i träning. På det sättet tycker jag det har känts bra och vi är förväntansfulla inför matchen, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Morgondagens motståndare Helsingborgs IF placerar sig på en tionde plats i tabellen. I början av september tog Olof Mellberg över som ny huvudtränare och har på sina första matcher ett facit med en seger (AFC hemma) och två förluster (Djurgårdens IF och Malmö FF). 

- Det är ett lag som spelat en ganska bra fotboll. De har hamnat i en liknande situation som oss själva. Haft ett år med emellanåt stabilt spel där det inte har lett fram till tillräckligt med poäng. Jag tror det blir en tajt match imorgon på Olympia där momenten i straffområdena blir avgörande. 

För Kalmar FF:s del kommer man från en tung förlust hemma på Guldfågeln Arena där GIF Sundsvall snodde med sig alla tre poängen. Nu hoppas man på en bättre helhet som lag under morgondagens match mot Helsingborgs IF. 

- Det stora i analysen från senaste matchen är att vi släpper in två mål på fasta situationer. I övrigt har de noll skott på mål över 90 minuter. Tittar vi i vårt offensiva spel grundar sig mycket i att vi har för få bollvinster i vårt försvarsspel. Det präglar vårt anfallsspel som blir tveksamt när vi inte hittar rätt samarbeten i försvaret. Det är några av huvuddragen och självklart har vi även pratat mycket om att komma ut med rätt attityd och ta kampen i duellspelet. Allt hänger ihop. Därför är det svårt att lyfta ut en enskild del. 

Kalmar FF åker till Helsingborg med en trupp på tjugo spelare där två stycken kommer plockas bort innan match. När det gäller spelare som varit indisponbila på grund av skador börjar ytterligare spelare komma tillbaka. Glädjande till morgondagens match är att Piotr Johansson äntligen är tillbaka.

- Han hade kunnat vara tillbaka redan i tisdags men han ville ha fler träningspass i benen för att vara redo för match. Vägen tillbaka har nästan gått identiskt med den planen vi la upp.

När det gäller Alexander Jakobsen som utgick mot Östersund på Jämtkraft Arena dröjer det en vecka till innan han kan vara tillbaka i spel. 

- Vi räknar med att han kan vara tillbaka i full träning på torsdag. 

Truppen mot Helsingborgs IF
Viktor Agardius
Alexander Ahl Holmström
Fidan Aliti
Viktor Elm
Rasmus Elm
Nils Fröling
Carl Gustafson
Herman Hallberg
Geir André Herrem
Lucas Hägg-Johansson
Isak Jansson
Isak Magnusson
Piotr Johansson
Jesper Manns
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
Romario
Rafinha
Filip Sachpekidis

Ej uttagningsbara
Johan Stenmark (Knä)
Chidiebere Nwakali (Sjuk)
Måns Söderqvist (Sjuk)
Mahmoud Eid (Sjuk)
Henrik Löfkvist (Avstängd)

 

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42