Kalmar FF

1 - 2

(0-1)

Ängelholms FF

Förlust för U19

Publicerades Saturday, 1 September, 2018 19:55

Ängelholm besegrade Kalmar FF U19 i dagens seriematch med 1-2 efter 0-1 i paus. U19 gör en mycket blek första halvlek och trots stort bollinnehav skapar vi få målchanser. Vi bjuder dessutom ÄFF på deras enda skott på mål i första halvlek, och det avslutet rullar precis över mållinjen och betyder 0-1. Strax därefter sätter vi oss i en ännu besvärligare situation då Ossian Hallberg får sitt andra gula kort med utvisning som följd.

Andra halvlek startar vi betydligt bättre och sätter direkt tryck på ÄFF. Tyvärr bjuder vi åter ÄFF på möjligheten att göra mål, och ett skickligt avslut betyder 0-2. Alexander Ahl Holmström reducerar efter fint förarbete av Isak Jansson och Riad Shehu. Resten av halvleken parkerar vi på ÄFF:s planhalva och skapar tillräckligt med chanser för att vända matchen. Detta lyckas vi inte med, och kan bara konstatera att det sällan räcker med en bra halvlek för att vinna matcher. Ängelholm parkerar lågt och gör det taktiskt bra, samtidigt som vi behöver visa upp en betydligt bättre intensitet i allt än det vi visade upp i dagens första halvlek.

Nästa match för U19 är lördag 14 september då vi möter fullpoängaren Helsingborgs IF på bortaplan 

Matchhändelser

 • 28 min 0-1 ÄFF
 • 33 min utvisning Ossian Hallberg KFF
 • 55 min 0-2 ÄFF
 • 66 min 1-2 Alexander Ahl Holmström assist Riad Shehu
 • 46 min Olle Lindqvist ut-Albin Olsson in
 • 46 min Edvin Crona ut-Riad Shehu ut
 • 62 min Victor Krüger ut-Elliot Persson in
 • 64 min Victor Backman ut-Edvin Svalling in

Matchfakta

 • Matchtyp: SEM
 • Datum: lördag 01 september kl.14.00
 • Arena: Gasten Konstgräs