Östers IF

0 - 6

(0-4)

Kalmar FF

Klar derbyseger för U19

Publicerades Friday, 14 September, 2018 21:30

I dagens smålandsderby vann Kalmar FF U19 mot Öster på bortaplan med 0-6 efter 0-4 i paus. U19 gör en mycket bra match både offensivt och defensivt och segern kunde varit än större. Defensivt är vi väldigt stabila vilket ger Hugo i målet en väldigt lugn kväll. Offensivt är det imponerande att vi kan bedriva ett så pass bra passningsspel som vi gör idag trots ett riktigt svårspelat underlag. En gräsplan som man jobbat hårt med att få i bra skick, men det går ju knappast att trolla när det för en kort tid sedan var tävlingar under flera dagar i hästhoppning på planen (!!)

Flera av målen idag görs efter bra kombinationsspel, och där blir vi allt skickligare på att involvera fler spelare i anfallsspelet. Det är något vi jobbar mycket med och det är kul att vi lyckas allt bättre med det. Defensivt är det en mycket stabil och noggrann prestation där vi både är starka i duellspel, kollektivt kompakta och även modiga i 1 mot 1 spelet.

Nästa match för U19 spelas söndag 23 september då Falkenberg gästar oss på Gastens IP.

Matchhändelser

 • 12 min 0-1 Edvin Crona assist Alexander Ahl Holmström
 • 14 min 0-2 Edvin Crona assist Adrian Edqvist
 • 31 min 0-3 Alexander Ahl Holmström assist Adrian Edqvist
 • 45 min 0-4 Adrian Edqvist
 • 82 min 0-5 Alexander Ahl Holmström assist Edvin Crona
 • 85 min 0-6 Edvin Crona assist Albin Olsson
 • 45 min utvisning Målvakt Östers IF
 • 57 min byte Adrian Edqvist ut-Isak Jansson in
 • 60 min byte Edvin Svalling ut-Ossian Hallberg in
 • 68 min byte Olle Lindqvist ut-Elliot Persson in
 • 82 min byte Alexander Ahl Holmström ut-Arvin Nabi in
 • 82 min byte Johan Arvidsson ut-Anton Ekeroth in

Matchfakta

 • Matchtyp: SEM
 • Datum: Fredag 14 september kl.18.00
 • Arena: Värendsvallen, Växjö