Helsingborgs IF

5 - 6

(3-2)

Kalmar FF

U19 vände och vann!

Publicerades Saturday, 8 September, 2018 18:53

I en väldigt tempostark och offensiv match vann U19 i dag mot serieledande Helsingborgs IF med 6-5 på bortaplan efter underläge 3-2 i paus. Matchen startade i ett mycket högt tempo och vi lyckades hantera detta bäst med ett varierat och bra anfallsspel som gav oss en tvåmålsledning. Från ingenstans gör HIF 1-2, och helt plötsligt vänder matchen och på tio minuter har man vänt ett tvåmålsunderläge till ledning 3-2. En märklig känsla i paus, då vi känner att vi spelmässigt gjort en riktigt bra första halvlek.

Andra halvlek börjar olyckligt med 4-2 redan i den första minuten. Därefter är det fullt ös från båda håll. På två minuter lyckas vi både reducera och kvittera, för att fem minuter senare se HIF ta ledningen på ett skott efter hörna. Detta hade kunnat sänka många, men vi skruvar upp tempot ytterligare och gör dagens snyggaste mål då Edvin Crona kvitterar till 5-5 efter mycket fint förarbete av Johan Arvidsson. Vi är inte nöjda utan går fullt för vinst och har chanser att avgöra. Vilket vi också gör då Adrian Edqvist dyker upp vid bortre stolpen och nickar in Olle Lindqvists fina hörna.

En skön seger i en match som nästan hade overkligt många målchanser skapade av skickliga spelare.

Nästa match för U19 är fredag 14 september då vi åker till Växjö för att möta Östrs IF

Matchhändelser

 • 27 min 0-1 Olle Lindqvist assist Adrian Edqvist
 • 32 min 0-2 Alexander Ahl Holmström assist Adrian Edqvist
 • 33 min 1-2 HIF
 • 37 min 2-2 HIF
 • 43 min 3-2 HIF
 • 46 min 4-2 HIF
 • 54 min 4-3 Alexander Ahl Holmström assist Edvin Crona
 • 56 min 4-4 Alexander Ahl Holmström assist Edvin Crona
 • 61 min 5-4 HIF
 • 63 min 5-5 Edvin Crona assist Johan Arvidsson
 • 72 min 5-6 Adrian Edqvist assist Olle Lindqvist
 • 56 min byte Malte Persson ut - Johan Arvidsson in
 • 73 min byte Olle Lindqvist ut - Riad Shehu in

Matchfakta

 • Matchtyp: SEM
 • Datum: lördag 08 september kl.14.00
 • Arena: Olympia plan 6