Kalmar FF

3 - 1

(0-0)

Helsingborgs IF

Kalmar FF- Helsingborgs IF

Publicerades Saturday, 27 October, 2018 19:39

I årets sista seriematch tog Kalmar FF U19 idag emot Helsingborgs IF. Att det var den här seriens två bästa lag blev tydligt i en tuff och mycket bra U19 match. Trots HIF ledning långt in i andra halvlek lyckas vi vända och till slut vinna med 3-1

Första halvleken är en av årets bättre från oss. Redan från start attackerar vi med ett snabbt och mycket bra passningsspel. Det ger oss ett flertal 100%-iga målchanser, men vi lyckas inte ta ledningen. Ett bra målvaktsspel, stolpträffar och en mycket bra mittback i HIF gör att det står 0-0 i paus. Och visst ska vi ha en klar straff när Crona fälls bakifrån i fritt läge i straffområdet..men misstag sker från alla aktörer både på och utanför planen. Helsingborg är bra i första halvlek, men vi är klart bättre och borde gått till vila i klar ledning

Även i andra halvlek startar vi bra. Men HIF börjar anfalla med fler spelare och är snabba i sina spelvändningar vilket ger oss problem. Efter ett långt anfall där HIF trycker på, kommer också 0-1 efter lite flipperspel i vårt straffområde. Efter målet justerar vi lite i positioner för att försöka ta tillbaka initiativet i spelet. Vi får bra effekt av detta och kommer till flera bra lägen men utan att lyckas kvittera. Och återigen har vi en ramträff då Johan skjuter en frispark i kryssribban. Kvitteringsmålet kommer och det är lite slumpartat men samtidigt påpassligt av Jerry som stressar målvakten till ett misstag och gör 1-1. Slumpartat var däremot inte vårt 2-1! Ossian och Johan kombinerar sig förbi på mitten och spelar Crona som kommer löpande och utmanar HIF’s ytterback. Crona rycker förbi och spelar in bollen hårt på marken och där kommer Jerry inlöpande och sätter dit 2-1 med en distinkt bredsida. HIF försöker flytta fram i slutet men det öppnar upp stora ytor för oss att ställa om i. På övertid kontrar vi snabbt och kommer i numerärt överläge och Anton E spelar fint fram Arvin som vänder bort sin försvarare och skjuter in 3-1

Totalt sett en av många bra matcher av U19 i år. Vårt försvarsspel har blivit allt bättre både individuellt och även i samarbetet mellan spelare. Vårt anfallsspel är väldigt bra med bra variation mellan ett snabbt djupledsspel och ett mer kontrollerat men fortfarande attackerande passningsspel. Här är det nödvändigt att som individ fortsätta ”jaga” fortsatt utveckling och vara modig som spelare. Då kan vi se fram emot en spännande tid framöver.

Utvecklingen individuellt går i rätt riktning på väldigt många spelare, och under hösten har flera 16-17 åringar visat att de stor potential när de redan nu spelat U19 matcher. I och med dagens match är det också slutspelat för killarna födda 1999 i vårt U19. Vi tackar dom för deras tid i Kalmar FF’s akademi och önskar dom stort lycka till i seniorvärlden både på och utanför fotbollsplanen!

Startelva idag (1-3-4-3)

David Ahlberg-Elliot Persson, Hampus Svensson, Albin Olsson-Olle Lindqvist, Carl Gustafsson, William Hallgren, Benjamin Hajdari-Riad Shehu, Johan Arvidsson, Edvin Crona

Matchhändelser

 • 49 min 0-1 HIF
 • 79 min 1-1 Jerry Schylström utan assist
 • 87 min 2-1 Jerry Schylström assist Edvin Crona
 • 91 min 3-1 Arvin Nabi assist Anton Ekeroth
 • 55 min William Hallgren ut, Ossian Hallberg in
 • 67 min Benjamin Hajdari ut, Noah Ekberg in
 • 70 min Riad Shehu ut, Jerry Schylström in
 • 76 min Olle Lindqvist ut, Anton Ekeroth in
 • 88 min Arvin Nabi in, Johan Arvidsson ut

Matchfakta

 • Matchtyp: AS
 • Datum: lördag 27 oktober kl.14:00
 • Arena: Gasten IP