Örgryte IS

1 - 0

(1-0)

Kalmar FF

Örgryte IS- Kalmar FF

Publicerades Saturday, 6 October, 2018 22:58

Efter 16 mål framåt på de tre senaste seriematcherna, tog det tvärstopp för U19 när Örgryte stod för motståndet. Chanser nog att göra ett par mål fanns definitivt, men kvaliteten, skärpan och flytet fanns inte där idag i de avgörande situationerna. Så vi fick gå av planen utan att ha gjort mål, något som inte skett sedan i maj..

De första 15-20 minuternas av dagens match är inte bra från vår sida. Dåliga beslut både när vi själva hade bollen och när vi inte hade den, gav Örgryte möjligheten att störa oss rejält. De är nära att skapa farligheter ett antal gånger, och efter ett dåligt uppspel följt av dåliga beslut försvarsmässigt mynnar det ut i en solklar straff för ÖIS och 1-0. Tyvärr känns det som vi inte är riktigt mentalt med i upptakten och felbesluten och tveksamheterna i spelet är ovanligt många.

Allteftersom halvleken går blir vi allt bättre, och vi skapar några riktigt bra lägen som vi bör och ska göra mål på. Dessutom står Johan Arvidsson för en individuellt mycket bra prestation som avslutas med ett skott upp mot krysset, men tyvärr lyckas målvakten tippa skottet i ribban. Isak Jansson och Carl Gustafsson driver vårt spel allt bättre centralt vilket ger oss ett allt större tryck på ÖIS. Men kvitteringen lyckas vi inte få in

Under andra halvleken pressar vi konstant på för att nå en kvittering, men trots öppet mål, frilägen och skott från någon meter i fritt läge lyckas vi inte få bollen i nät. Det ska också sägas att Öis har någon farlig omställning när vi trycker på som mest. På övertid gör ÖIS målvakt en osannolik räddning när Carl Gustafsson avslutar någon meter från mål efter att Edvin Crona nickat fram till läget. 

Nästa match för U19 är lördag 13 oktober då Gais kommer på besök

Matchhändelser

  • 10 min 1-0 Öis (straff)
  • 46 min byte Viktor Krüger ut, Elliot Persson in
  • 55 min byte Jerry Schylström ut, Edvin Svalling in
  • 65 min byte Olle Lindqvist ut, Carl Ålund in
  • 65 min byte Benjamin Hajdari ut, Ossian Hallberg in
  • 73 min byte Isak Jansson ut, Arvin Nabi in
  • 73 min byte Albin Olsson ut, Noah Ekberg in

Matchfakta

  • Matchtyp: AS
  • Datum: lördag 06 oktober kl.14:00
  • Arena: Hammarviken Arena