Femkampen

Evenemanget är ett samarbete mellan Kalmar FF, Kalmar kommun och SISU där vi anordnar en heldag för kommunens alla femteklassare på Guldfågeln Arena. Tillsammans erbjuder vi ett unikt tillfälle att nå fram till ungdomarna i värdegrundsfrågor samtidigt som de har kul och rör på sig. Vi har delat upp dagen i fyra block och klasserna samlar poäng inom alla blocken. En del av vitsen är att poängen samlas in inom alla block, så elever som inte är med och spelar fotboll kan bidra till klassens resultat genom att vara duktig i tex kunskapspromenaden.

Fyra block under Femkampen

Fotboll: Alla klasser spelar två matcher, 1 x 20 min, start hel och halv timme. Målvakt + 6 utespelare + max 6 avbytare. Helst ska det vara lika många tjejer som killar i lagen. Om en klass får ihop tillräckligt många spelare kan de anmäla två lag. De som inte spelar hejar fram laget. Gastens två gräsplaner + konstgräset = 6 spelplaner. Akademieleverna är domare.

Kunskap: Aktivitetspromenad inom och runtom Guldfågeln Arena. Varje klass delas upp i ett antal mindre grupper som får varsin översiktskarta. Vid tolv olika punkter på kartan finns en 1×2-fråga inom olika skolämnen. Grupperna ska hinna runt till alla punkterna inom en viss tid och sedan lämna in sina svar som rättas.

Samarbete/gemenskap: Hinderbana vid sidan av fotbollsplanen inne på Guldfågeln Arena. Klassen ska tillsammans ta sig igenom hinderbanan så snabbt som möjligt och det kräver tanke och samarbete. Didgeridoo ansvarar för uppgifter/stationer.

Värdefullt-värdegrund: Värdepiloter från SISU föreläser och leder gruppövningar och diskussioner kring kamratskap och om hur man uppträder mot varandra. Värdegrundsdiskussioner.

Samarbetspartners till Femkampen