Markus Rosenlund ny klubbchef i Kalmar FF

30 juli, 2020 | Nyhet

Markus Rosenlund ny klubbchef i Kalmar FF- Lucas Nilsson blir akademichef

Idag blev det klart att Markus Rosenlund blir Kalmar FF:s nya klubbchef. Han tillträder sin tjänst på måndag, den 3 augusti.

46-årige Markus Rosenlund kommer närmast från sin roll som regiondirektör för Euroflorist där han var ansvarig för deras verksamhet i Tyskland, Frankrike, Österrike, Polen, Holland och Belgien. Dessförinnan jobbade han som ansvarig för företagsförsäljningen i Europa och har även tidigare varit verksam som försäljningsdirektör för flera varumärken inom Eniro.

– Det är med stor ödmjukhet jag ser fram emot att få jobba med ett av Kalmars största varumärken. Jag vet hur mycket Kalmar FF betyder för regionen, kommunen, staden, supportrarna, medlemmarna och sponsorerna. Jag hoppas kunna komma in och bidra med min erfarenhet inom försäljning, ekonomistyrning, samt ledarskap och organisationsutveckling. Allt för att fortsätta den resan teamet påbörjade i vintras med en bra balanserad ekonomi som gör att man kan fortsätta vara en av Sveriges bästa akademier och på så sätt fortsätta utveckla föreningen.

– Jag har större delen av mitt yrkesliv jobbat i en säljande miljö med ett stort resultatfokus. Inledningsvis som säljare och nu de senaste 15 åren i mitt liv som ledare över säljorganisationer, både i Sverige och utomlands.

Ordföranden Anders Henriksson hälsar Markus hjärtligt välkommen och passar samtidigt på att lyfta fram Lucas Nilsson.

– Jag vill börja med att hälsa Markus hjärtligt välkommen som ny klubbchef och vill även passa på att tacka Lucas för ett fantastiskt arbete med att vara tillförordnad klubbchef i en svår tid för föreningen.

– Markus kommer in med en stor erfarenhet av att jobba i ledande positioner inom organisationer och företag, såväl nationellt som internationellt. Han är utvecklingsorienterad med kunskaper inom marknad och har erfarenhet av att jobba med ekonomistyrning. Med den bakgrunden kommer han, tillsammans med övriga medarbetare, bidra till att Kalmar FF långsiktigt blir en ännu starkare förening i framtiden. Han har även ett stort Kalmar FF-hjärta vilket känns oerhört bra.

Samtidigt som Markus Rosenlund tar steget in som ny klubbchef kliver Lucas Nilsson över och blir akademichef i Kalmar FF.

– Vi fortsätter nu och tar nästa steg i vår strategi där vi förstärker med en ny klubbchef och att Lucas Nilsson tar steget över och går in som ny akademichef. Vi vill fortsätta resan med att stärka och utveckla vår akademi och det känns väldigt bra att vi är i land med den här lösningen, säger Anders Henriksson, ordförande Kalmar FF.

Kalmar FF utvecklingschef Jens Nilsson är nöjd med tillskottet och ser det väldigt positivt att satsningen på akademin fortsätter.

– Sedan David Bergqvist klev av sin roll som akademichef förra sommaren har jag haft dubbla roller, akademichef och utvecklingschef. Akademichefsrollen, som till stor del består av  administrativt arbete kring akademin, hamnar i goda händer hos Lucas och det innebär för min del att jag kan fokusera mer på det jag är bäst på. Dvs. att scouta, rekrytera och på plan utveckla spelare från U-16 upp till A-lag. Det känns bra att föreningen stärker organisationen kring akademin och utvecklingen av unga spelare så att Kalmar FF även fortsättningsvis kan ha en konkurrenskraftig och framgångsrik akademi.

Lucas Nilsson som senaste tiden jobbat som tillförordnad klubbchef ser fram emot sin nya roll som akademichef.

– Jag ser fram emot ett nytt uppdrag inom Kalmar FF. Det ska bli intressant att vara en del av en ökad akademisatsning där vi tillsammans ska jobba för att bli ännu bättre. Att tillsammans med övriga i akademin säkerställa så att unga spelare fortsätter söka sig hit för att utvecklas för att sedan kunna ta nästa steg i sina karriärer, säger Lucas Nilsson.

Markus Rosenlund (070-220 54 50), Anders Henriksson (070-517 60 30) och Lucas Nilsson (070-233 97 36) finns tillgängliga per telefon för media.

Markus Rosenlund kommer presentera sig själv närmre för alla medlemmar på ett medlemsmöte som planeras i slutet av augusti. Mer information om detta skickas ut inom kort till alla medlemmar i Kalmar FF.Annons