Besöksinformation

Biljetter

Vi föreslår att du köper dina biljetter via webben här!
För dig som vill köpa på plats på matchdag finns biljettkassor på Guldfågeln Arena i det sydvästra hörnet som öppnar 2 timmar innan matchstart (matcher Allsvenskan) för personlig service.
I biljettkassorna kan du betala med kontokort eller Swish. Vid köp av biljett på matchdag på arenan tillkommer en extra serviceavgift på 20 kronor per biljett.

Återförsäljare av biljetter till våra matcher är Kalmar Turistcenter i Gästhamnen.
Deras öppettider hittar du här.

Tänk på att ha din biljett till hands när du kommer fram till entrén på matchdag.
Ni med domarkort eller frikort från Smålands Fotbollsförbund och Svenska Fotbollsförbundet går direkt till entré Hemma på södra kortsidan och blir insläppta där. Ingen biljett behöver hämtas ut innan. Visa upp frikortet i entrén.

Arenan

Arenans entréer öppnar 1 timme innan matchstart om inte annat kommuniceras inför specifik match. Karta över arenan hittar du här.

Kompiskortet

Kalmar FF är anslutna till Kompiskortet. Kompiskortet är ett initiativ från Kalmar kommun med syfte att skapa bättre förutsättningar för en meningsfull fritid för personer med funktionsnedsättning. Med Kompiskortet vill vi stärka och utveckla sociala nätverk och förbättra hälsan genom ett rikare utbud av kultur- och fritidsaktiviteter för dessa personer. Kompiskortet gör det lättare att ta sig ut på olika aktiviteter då man kan bjuda med en vän helt eller delvis gratis. Genom att kunna ta med sig en vän skapas möjlighet till en känsla av ökad trygghet när individen testar på nya aktiviteter och möter nya människor.
Personen med kompiskortet betalar ordinarie pris för sin biljett och stödpersonens biljett blir då fri. Vid köp måste kompiskortet uppvisas. Biljetter finns tillgängliga på rullstolsplatser och sittplatssektioner. Biljetterna köps i vår reception på Guldfågeln Arena, öppettider tisdagar kl. 9-13 och torsdagar kl. 12-16, matchdag i biljettkassorna eller hos vår återförsäljare Kalmar Turistcenter. Har du några frågor kopplat till dessa biljetter är du välkommen att kontakta Nettan på nettan@kalmarff.se

Parkering

Tar du bilen till Guldfågeln Arena parkerar du lämpligast vid Gastens träningsplaner (800 platser) strax norr om Guldfågeln Arena. Klicka här för att komma till Google Maps. Det finns även bra parkeringsmöjligheter runt gamla Volvofabriken och vid Hansa City söder om arenan.

Bussar

För lokalbussar ut till Guldfågeln Arena, klicka dig vidare till www.klt.se för utförlig tidtabell och priser. Bussar avgår från Kalmar Central var 20 minut och du är ute vid arenan på cirka 12 minuter.

WiFi

På Guldfågeln Arena erbjuds fri tillgång till wifi på våra hemmamatcher. Nätverket heter @fotboll och finns valbart när du kommer till arenan.

Mat, kiosker och pubar

Det finns totalt 11 kiosker på Guldfågeln Arena och under en normal match är 8-9 öppna. I kioskerna kan du som besökare köpa dryck, korv, godis och annan lättare förtäring. På östra långsidans första etage finns även en allmän pub med lättare förtäring. Du kan även ta med dig mat från Max Hamburgare in på arenan, men kom ihåg att du inte får ta med dig burkar med dryck utan endast i pappmugg. Du kan även boka Mat & Fotboll i vår restaurang i samband med match, det gör du genom mejla konferens@kalmarff.se

Tillgänglighet

Guldfågeln Arena har en hiss som är anpassad för tillgänglighet med exempelvis rullstol. Denna finns på västra långsidan av arenan och nås via pressentrén. För att använda hissen behövs giltig biljett till rullstolsplats som du köper via vår ordinarie biljettsida eller i vår butik. Biljett till en (1) ledsagare ingår vid köp av biljett till rullstolsplats. Ledsagaren måste alltid gå med på matchen för att biljetten ska vara giltig. Finns behov av två ledsagare gör du hela bokningen genom att kontakta nettan@kalmarff.se eller om ni är fler i sällskapet som önskar komplettera med sittplatsbiljetter i anslutning till rullstolsplatsen.
I anslutning till dessa platser finns även anpassade toaletter samt kiosker.

För dig som behöver ledsagning men inte är i behov av rullstolsplats finns möjlighet att köpa sittplats till annan sektion där arbetande ledsagare ingår och denna bokning gör du genom att kontakta nettan@kalmarff.se.

Ledsagarhundar får tas med in på arenan.

Barnvagnar

Barnvagnar kan tas in på arenan och detta görs genom hissen på västra långsidan. Endast en vuxen får följa med barnvagnen, övriga i sällskapet hänvisar vi till ordinarie entré som står på köpt biljett förutsatt att det finns fler vuxna i ert sällskap. Uppställningsplats för barnvagnar finns på första etage vid sektion C, Sydostkurvan och familjeläktaren/sektion F. Barnvagnarna får inte under några omständigheter blockera utrymningsvägarna och Kalmar FF tar inte ansvar för bevakningen av barnvagnarna under matchen. Se kartbilden nedan som visar uppställningsplatserna.

Souvenirshopen

Vill du köpa Kalmar FF-souvenirer i samband med matchen? Vår souvenirshop på sydvästra sidan är öppen från två timmar innan matchstart.

Bortasupportrar

Läktaren för bortasupportrar är placerad på den norra sidan av Guldfågeln Arena, även kallad Borta Stå. Här finns 1150 platser under tak inklusive Bortakortet. Det finns flera toaletter samt kiosk i direkt anslutning till borta stå. Biljetter till sektionen säljs för det mesta via vår ordinarie biljettsida men i enstaka fall via en specifik länk som bortalaget administrerar via deras hemsidor. Biljett köps i förväg via biljettsidan men det finns alltid ett mindre antal lösbiljetter att köpa i direkt anslutning till entrén till bortasektionen som betalas med swish. Kolla ditt lags hemsida samt sociala medier i samband med match på Guldfågeln Arena vad som gäller för just ditt lags besök. Om du har ett Bortakort visar du upp det i entrén och därefter blir du insläppt på arenan. Du behöver alltså inte byta till dig en lösbiljett om du har ett Bortakort. Arenan är helt kontantfri. För det mesta finns biljetter till bortasektionen att köpa via kalmarff.ebiljett.nu men i vissa fall sker försäljningen till bortasektionen via en speciell länk som kommuniceras ut via bortalagets hemsida och sociala medier.

VÄSKFÖRBUD

Väskförbudet på svenska arrangemang från ifjol kvarstår och gäller även under denna säsongen. Tyvärr har vi ingen möjlighet att erbjuda förvaring på plats. Mer information om väskförbudet hittar ni på Polismyndighetens hemsida.

Kamerabevakning

Kalmar FF bedriver kamerabevakning i samband med våra matchevenemang. På denna sida hittar du mer information om vår kamerabevakning.