Nystart för Fotboll i grundskolan

7 september, 2022 | Nyhet

Förra året startades en uppskattad satsning med Fotboll i grundskolan som görs i samarbete med Tallhagsskolan i Kalmar. Inledningsvis erbjöds en 90-minuters träning i veckan till elever i årskurs 7-9. Många elever tog vara på möjligheten att röra på sig mer och satsa på sin fotbollsutveckling och idag var det återigen dags att starta igång denna satsning för termin 2022/2023.

Nytt för i år är att antalet träningar ökats till två pass i veckan samt att det är fler instruktörer på träningarna. Allt för att stimulera och motivera eleverna så bra som möjligt.

Lucas Nilsson, Akademichef Kalmar FF
– Syftet med denna satsning är att öka den fysiska aktiviteten bland ungdomar vilket vi vet har positiva effekter på både inlärning och ökad måluppfyllelse i skolan. Vi vill också kunna ge bättre möjligheter till träning för de ungdomar som vill satsa på sin fotboll och nå nästa nivå i sin individuella utveckling i fotboll. Detta blir en bra möjlighet att öva extra på små detaljer och grunderna i sin fotbollsutbildning. Extra kul att vi har lyckats få till att Erik Israelsson från Kalmar FF:s A-lag kommer vara med som instruktör en dag i veckan under året för att delge sina kunskaper och erfarenheter till ungdomarna. Detta är ju bara andra året som vi bedriver Fotboll i grundskolan på detta sätt tillsammans med Tallhagsskolan och vi hoppas kunna utveckla konceptet över tid. 

Annons