Söderqvists kanon gav en poäng i Närke!

29 april, 2019 | Okategoriserade

Kalmar FF kom till matchen mot Örebro med ett par ändringar i startelvan jämfört med föregående match. Bland annat var Papa Diouf skadad och lämnade plats för Maxwell i anfallet bredvid Moestafa El Kabir. Även Rasmus Elm fick börja matchen på bänken.

Startelvan: Lucas Hägg Johansson – Piotr Johansson, Viktor Elm, Fidan Aliti – Måns Söderqvist, Romario, Herman Hallberg, Isak Magnusson, Viktor Agardius – Moestafa El Kabir, Maxwell

På bänken: Hampus Strömgren (MV), Rasmus Elm, Filip Sachpekidis, Chima Akas, Emin Nouri, York Rafael, Nils Fröling

Första Halvlek: Kalmar är laget som tar tag i taktpinnen i inledningen av matchen. Maxwell tar tidigt i matchen med sig bollen in i hemmalagets straffområde och ropar på straff, vilket domaren Patrik Eriksson viftar avvärjande åt. Kalmar skapar matchens första efter fyra minuters spel vilken skapar en del problem i Örebros straffområde. Örebros första möjlighet kommer minuten efter då ett skott utanför straffområdet från Larsson ger Lukas Hägg Johansson en del bekymmer och Fidan Aliti får rensa på mållinjen.

Maxwell får ytterligare en möjlighet innan tio minuter var passerade och får till ett rungande skott som letar sig någon halvmeter utanför. Örebro replikerar snabbt chansmässigt när Carlos Strandberg når högst på ett inlägg, men bollen går över ribban.

Moestafa El Kabir var på jakt efter sitt första mål i Kalmartröjan och var nära att lyckas med det. Kabir får bollen utanför straffområdet och försöker chippa bollen över Jansson i Örebros mål som med hela sin längd lyckas tippa bollen över ribban. De rödvita spelarna var skottvilliga under den första halvleken, något som även Romario visade prov på.

Efter en halvtimmes spel fick Maxwell ytterligare en bra möjlighet när han får en ny möjlighet till avslut en bit in i straffområdet. Magnusson får bollen i högerkorridoren och får till ett bra inlägg där Agardius möter vid den bortre stolpen och skapar en hörna för Kalmar som dessvärre blir resultatlös.

Kalmar hade övertaget chansmässigt under de första 45 minuterna men båda lagen fick gå till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Andra Halvlek: Kalmar kom ut bra i den andra halvleken. I minut 55 är det Herman Hallberg som får möjligheten i straffområdet, men Oskar Jansson står för en utmärkt räddning, dels på skottet från Hallberg, men också på returen från Agardius.

Maxwell var återigen pigg i den andra halvleken. I en snabb omställning serveras han av Måns Söderqvist och får till ett tungt skott som vållar Jansson i Örebros mål lite bekymmer. Det var dock hemmalaget som skulle ta ledningen i matchen. I den 60:e minuten kommer ett inlägg från Martin Broberg som når den före detta Kalmarsspelaren Johan Bertilsson som nickar in ledningsmålet 1-0 för Örebro.

Kalmar skulle replikera drygt fem minuter senare. Piotr Johansson får bollen av nyss inbytte Rasmus Elm och slår ett inlägg mot straffpunkten. Måns Söderqvist hoppar upp och får till en cykelspark som ställer Oskar Jansson i Örebros mål och ställningen ändras till 1-1.

Noterbart i den andra halvleken var att Filip Sachpekidis fick sina första minuter i och med sitt inhopp i slutminuterna. Kalmar skapar många hörnor och kommer till många avslut genom hela matchen.

Kalmar lyckades få med sig en poäng från Behrn Arenas konstgräs och ligger numera på plats nummer 12 i årets Allsvenska med sju inspelade poäng. Nästa match för Kalmar FF är den 5/5 klockan 15.00 då man gästas av Östersunds Fotbollsklubb.

Biljetter köper du här! 

Sammanfattning:

Örebro SK – Kalmar FF 1-1 (0-0)

Publiksiffra: 
4 277 personer

Gula kort:
33’ (ÖSK) Brorsson
84’ (ÖSK) Björkman

Byten:
45’ (ÖSK) Lorentzson ut – Granlund in
57’ (ÖSK) Omoh ut – Broberg in
64’ (KFF) Hallberg ut – R.Elm in
73’ (ÖSK) Almebäck ut – Björkman in
79’ (KFF) Maxwell ut – Fröling in
87’ (KFF) Söderqvist ut – Sachpekidis in

Annons