Truppen mot IF Elfsborg

25 maj, 2019 | Nyhet, Okategoriserade

Imorgon, söndag, är det dags för allsvenskans omgång elva när Kalmar FF tar emot IF Elfsborg på Guldfågeln Arena. Magnus Pehrsson har tvingats till en förändring i truppen gentemot senast då Fidan Aliti är avstängd. Mittfältaren Chidiebere Nwakali ersätter honom i den 20-mannatruppen som är annonserad inför matchen. 

– Det är en tuff match som väntar och det blir nog intensivt där ute med mycket fart. Båda lagen har bra kontringsspel och jag tror vi kommer få se en väldigt underhållande och jämn match, säger Kalmar FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson.

Kalmar FF kommer från två raka förluster (BK Häcken och Malmö FF) och hoppas nu kunna bryta trenden och ta viktiga poäng innan sommaruppehållet.

– Det var, på förhand, årets kanske två tuffaste bortamatcher. Mot Häcken stod vi för en stark insats och borde nog fått med oss någon poäng. Tyvärr lyckades vi inte förvalta prestationen till poäng och mål. Mot Malmö blev vi mer passiva än vi tänkt oss på förhand under den första halvleken. Vi fick förändra strategin och taktiken under matchens gång vilket gjorde att vi blev bättre och bättre. När vi var på väg in i matchen och Rasmus kommit in och förstärkt oss hade vi en god känsla. Vi visste att Malmö hade en vilodag mindre än oss vilket gjorde att tiden talade för oss. Tyvärr släppte vi in ett mål när vi var i en fas där vi hade en bra chans att vinna eller ta poäng. Sista halvtimmen är bra men tyvärr åker vi därifrån utan poäng. Nu gäller det att prestera på minst samma nivå som mot BK Häcken och hålla det uppe under 90 minuter. Då har vi en fin möjlighet att få med oss alla tre poängen imorgon.

Gästerna från Borås, IF Elfsborg, befinner sig på en sjunde plats i den allsvenska tabellen och kommer senast från förlust borta mot Djurgården med 2-0.

– Det är ett lag som ser rätt annorlunda ut gentemot i fjol. De har mer fokus på snabba omställningar och har inte lika stort intresse som tidigare att äga matchbilden och dominera bollinnehavet. De vill vinna bollen och spela snabba passningar framåt, avslutar Magnus Pehrsson. 

I övrigt börjar skadeläget ljusna i KFF-truppen. Både Olle Lindqvist och Henrik Löfkvist närmar sig comeback då båda har gått in i fotbollsträning under veckan som gått. 

Truppen mot IF Elfsborg
Viktor Agardius
Chima Akas
Papa Diouf
Mahmoud Eid
Rasmus Elm
Viktor Elm
Nils Fröling
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Piotr Johansson
Isak Magnusson
Maxwell
Viktor Noring
Emin Nouri
Chidiebere Nwakali
York Rafael
Rafinha
Romario
Moestafa El Kabir
Måns Söderqvist

Skador/sjukdom
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Johan Stenmark (Knä)

Avstängd
Fidan Aliti (Tre gula kort)

Tre senaste allsvenska matcherna mot IF Elfsborg på Guldfågeln Arena
2018-04-08, Kalmar FF- IF Elfsborg 1-0
2017- 04-03, Kalmar FF- IF Elfsborg 1-5
2016-09-10, Kalmar FF- IF Elfsborg 3-2

Kalmar FF- IF Elfsborg
Söndag 26 maj kl.17.30
Domare: Magnus Lindgren
Guldfågeln Arena

Annons