Välkommen till Kalmar FF, Abdussalam Magashy!

20 februari, 2024 | Nyhet

Den 25-årige mittfältaren Abdussalam Magashy ansluter till Kalmar FF från AIK. Avtalet är skrivet på 3 år.

Abdussalam Magashy inledde sin fotbollskarriär som 14-åring i nigerianska akademin FC Hearts där han spelade fram tills han var 19 år. Våren 2018 tog han steget över till Växjö United FC i division 3 sydöstra götaland. Några månader senare blev han värvad av division-1 klubben Kristianstad FC där han spelade under två säsonger och stod för sju mål och tre assist på 37 seriematcher. Därefter tog han steget över till IFK Värnamo där det blivit spel i både Ettan Södra, Superettan och Allsvenskan. Totalt blev det tio mål och sex assist under sina tre år i Värnamo. Under senaste säsongen har han tillhört AIK där det blivit femton matcher och två mål i Allsvenskan. 

Abdussalam Magashy
– Jag är väldigt glad över att vara här. Kalmar FF är ett riktigt bra lag och jag älskar sättet de spelar fotboll. Jag tror spelsättet kommer att passa mina egenskaper perfekt och jag kan knappt vänta på att få sätta igång. Jag vill vara glad igen och det är jag verkligen nu. Vi ses på arenan alla supportrar!

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Abdussalam Magashy är en spelare som under tiden i Värnamo 2022 dominerade centralt på mitten i Allsvenskan. Han användes ibland lite högre upp i banan och ibland med lite lägre utgångsposition. Det är en spelare som har en oerhört stor skicklighet i sin balans, teknik och styrka. Han är väldigt duktig på att driva boll framåt och kan användas både som 6:a, 8:a och 10:a. 

– Tittar vi hos oss har truppen förändrats en del sedan truppbygget påbörjades. Vi hade klart med en ung central utländsk mittfältare. Tyvärr blev det ett bakslag vid vår medicinska test, och som då öppnade en plats centralt. När det dessutom står klart att Johan Karlsson ses som en ytterback blev det tydligt att numerären centralt behövde ökas. I utvärderingen fastnade vi för att försöka hitta en spelare som kan spela både 8:a och 10:a med offensivt starka egenskaper. Där är det få spelare vad jag känner till i Allsvenskan som har Magashys egenskaper att hantera båda rollerna på liknande sätt. Han är också i en väldigt bra ålder och vi tror att han kommer bidra till vårt lags utveckling på ett väldigt positivt sätt.

– Vi har Dino Islamovic, Simon Skrabb och Jacob Trenskow som alla kan användas i rollen som 9:a. Därför känns behovet i nuläget mindre att hitta någon spelare till den positionen. Vi har medvetet valt att vänta lite eftersom vi sett att Jacob Trenskow och Kevin Jensen haft en väldigt fin utveckling med mycket speltid under försäsongen. Det viktiga för oss är att truppen inte blir för stor om vi ska ha en fortsatt bra utveckling på våra spelare. Matchtid är otroligt viktigt att få för att man ska kunna fortsätta utvecklas vidare som spelare. 

Abdussalam Magashy kommer att spela i tröjnummer 21 i Kalmar FF.

Annons