90 minuter för Söderqvist i svensk förlust

6 oktober, 2011 |

Måns Söderqvist spelade hela matchen när P18/93-landslaget föll med 0-1 i EM-kvalet

Kalmar FF:s Måns Söderqvist spelade hela matchen när P18/93-landslaget föll med 0-1 mot Azerbajdzjan i EM-kvalpremiären i Falkenberg. Gästernas segermål  gjordes av Amil Yunanov och kom åtta minuter före slutet.

Kvällens förlust innebär att Sverige har satt sig i ett svårt läge inför de två avslutande gruppmatcherna mot Italien (lördag) och Rumänien (tisdag). Nu krävs det troligtvis fyra poäng för att  komma etta eller tvåa i gruppen som ger fortsatt spel till nästa kvalomgång och Elite Round.

Rumänien vann dagens andra match över Italien med 2-1 på Påskberksvallen i Varberg, segermålet inslaget i den 93:e matchminuten.

Mattias Johansson fick tyvärr ingen speltid när U21-laget spelade oavgjort, 1-1, mot Slovenien inför 2503 åskådare på Vångavallen i Trelleborg. Trots ett tidigt ledningsmål signerat Alexander Milosevic (AIK) på nick efter hörna slarvade blågult bort segern tio minuter före slutet då Robert Beric skickade in kvitteringen. Tilläggas ska också göras att Jiloan Hamad (Malmö FF) missade en straff i andra halvlek.

För U21-laget väntar nu bortamatch på måndag kväll när Finland står för motståndet i Åbo. Då förhoppningsvis med Mattias Johansson i den svenska startelvan.