90 minuter för Söderqvist mot Polen

31 maj, 2011 |

Måns Söderqvist spelade hela matchen när P1893-landslaget ikväll föll mot Polen med 1-2

Det svenska P18-landslaget gjorde ikväll säsongsdebut med en träningslandskamp mot Polen i Örebro. Kalmar FF:s Måns Söderqvist spelade hela matchen på Trängens IP som Polen vann med 2-1 efter ett sent segermål på tilläggstid

Polen tog ledningen strax före halvtid genom Szymon Drewniak och den svenska kvitteringen kom på straff genom Amin Nazari (Malmö FF) fem minuter in på andra halvlek. Sverige skapade sedan flera bra chanser att avgöra matchen men istället var det gästerna som fick sista ordet. Fem minuter in på tilläggstiden lyfte Jakub Legierski in en frispark som via ribban gick i mål bakom målvakten Davor Blazevic (IF Brommapojkarna).

– En medioker första halvlek, som avslutas med att vi åker dit på en omställning med en minut kvar. Vi gör en jättebra andra halvlek, kvitterar och dominerar matchen och särskilt då sista 20 minuterna när Polen blir väldigt trötta. Men långt in på tilläggstid får dom en frispark som går in via ribban. Den här sorterar vi in i kategorin tunga förluster, säger förbundskapten Tomas Turesson till svenskfotboll.se.

Matchen bjöd stundtals på ett tufft spel från båda lagen och domaren Glenn Nyberg från Borlänge fick god användning av sin kortlek. Två varningar till Sverige och det dubbla för Polen. Polen drabbades också av en utvisning, men fick på grund av matchens vänskapskaraktär spela vidare med 11 man.

På torsdag får Sverige chans till revanch då lagen möts igen på Grenadjärvallen i Örebro.