Afrikansk landslagsduo till Kalmar FF

20 september, 2011 |

Papa Diouf och Archford Gutu klara för spel i Kalmar FF

Papa Diouf och Archford Gutu klara för spel i Kalmar FF

På tisdagen blev det klart med ytterligare två nyförvärv inför nästa säsong. 22-årige Papa Diouf (bild 1) och 18-årige Archford Gutu (bild 2), som båda tidigare varit på provspel i Kalmar FF, kommer att ansluta till försäsongsträningen 2012.
 
Papa Diouf tillhör Dakar Université Club men har under våren varit utlånad till bulgariska ligamästarna Litex Lovech. Där blev det tre mål på 14 matcher för den 22-årige mittfältaren/anfallaren som även har meriter från såväl Senegals A-landslag som OS-lag.

-Papa imponerade mer och mer under träningarna hos oss, och hans rörlighet och kombinationsspel passar i våra offensiva kantroller, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson
 
18-årige Archford Gutu är A-landslagsman för Zimbabwe och kommer närmast från spel i den inhemska klubben Dynamos FC. Gutu, som är en offensiv mittfältare, var för en tid sedan på provspel i Kalmar FF och gjorde bland annat två mål när U21-laget besegrade Mjällby AIF med 2-1.

– Archford är spelskicklig och kreativ och anses vara Zimbabwes mest lovande spelare, säger Svante Samuelsson. .
 
Båda spelarna kommer på lån första havåret 2012, med en köpoption för Kalmar FF att förlänga avtalen ytterligare tre och ett halvt år.
 
Spelarfakta – Papa Diouf
Född: 22 juni 1989
Nationalitet: Senegal
Position: Mittfältare/anfallare
Klubbar: Toure Kunde FC (2007-2009), Dakar Unirversité Club (2010) Litex Lovech (våren 2011)
Landslag: 15 OS, 7 A
 
Spelarfakta – Archford Gutu
Född: 5 augusti 1993
Nationalitet: Zimbabwe
Position: Mittfältare
Klubbar: Dynamo FC
Landslag:15 U21, 4 U23, 10 A

Annons